Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros
Grillowany bakłażan Parmigiana Heros może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 21g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 4. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, płatki pieprzu, świeża mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Podobne przepisy to Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros, Grillowany Bakłażan Parmigiana, oraz Bakłażan Parmezan Heros.
Instrukcje
Pomidory przecier w blenderze, aż będą bardzo gładkie.
Rozgrzać olej w 3-do 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, aż połyskuje. Podsmażyć cebulę i czosnek z płatkami czerwonej papryki na złoty kolor, o 4 protokół.
Dodać przecier pomidorowy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 30 do 35 minut.
Zdjąć z ognia i wymieszać z serem.
Przygotuj grill do bezpośredniego gotowania na gorąco na średnio gorącym węglu drzewnym( średnio wysokie ciepło dla gazu); patrz procedura grillowania.
Pędzel wyciąć bok rolek z 1 łyżką oleju ogółem.
Pokrój bakłażany w poprzek na plastry o grubości 1/2 cala.
Posmarować obie strony plasterków pozostałymi 3 łyżkami oleju i doprawić 1/2 łyżeczki soli.
Olej grill rack, a następnie grill bakłażan (pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego), poluzowanie z metalową szpatułką i obracając od czasu do czasu, aby uniknąć przerostu, aż bardzo miękkie, 6 do 8 minut. Najlepiej bakłażan (jeszcze na grillu) równomiernie z połową pokrojonego sera, następnie grilluj, przykryte, aż ser zacznie się topić, około 30 sekund.
Przelej bakłażana szpatułką na dużą tacę.
Rolki grillowe (tylko z boku) do momentu pojawienia się znaczników grilla, około 1 minuty i przeniesienia na tacę.
Przełóż grillowane bułki na 4 talerze i łyżkę około 3 łyżek sosu pomidorowego na każdy dolny kawałek. Top z bakłażanem, co 2 warstwy.
Dodaj pozostały sos, następnie wierzch z bazylią i pozostałym serem i zamknij kanapki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo