Grillowany Azjatycki Kurczak Z Grilla

Grillowany Azjatycki Kurczak Z Grilla
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj grillowanego azjatyckiego kurczaka z grilla. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 623 kalorie, 45g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz pokrojonego kurczaka, sos hoisin, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Azjatycki Kurczak Z Grilla, Kurczak Azjatycki Z Pieca, oraz Pikantne Azjatyckie Skrzydełka Z Kurczaka Z Grilla.

Instrukcje

1
W średniej misce, wymieszać sos hoisin, sos sojowy, musztarda, sok z cytryny, olej sezamowy i imbir. Odmierz 1/2 mieszanki szklanki; przykryć i przechowywać w lodówce do użycia w kroku
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos HoisinSos Hoisin
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
MusztardaMusztarda
ImbirImbir
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Umieścić pozostałą mieszaninę w dużej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
3
Dodać kurczaka; uszczelnić worek i marynować w lodówce 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
4
Grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Usuń kurczaka z marynaty, rezerwy marynaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
6
Umieść kurczaka na grillu na średnim ogniu. Przykryć grill; gotować 25 do 30 minut, często obracając i szczotkując marynatą z plastikowej torby, aż sok z kurczaka będzie czysty, gdy najgrubszy kawałek zostanie pocięty na kość(170 ° F dla piersi; 180 ° F dla ud i podudzi).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Przed podaniem umyć kurczaka z 1/2 szklanki mieszanki zarezerwowanej w kroku 1.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 35 dolarów za butelkę.
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Beaumont Hope Marguerite Chenin Blanc
Świeże, czyste i mocne owoce.Doskonale pasuje do owoców morza, zwłaszcza przegrzebków i każdej pięknie pikantnej azjatyckiej potrawy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Magazyn