Grillowane letnie owoce pestkowe z syropem wiśniowo-portowym
Grillowane letnie owoce pestkowe z syropem wiśniowym wymagają ok. 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 360 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Jeśli masz brzoskwinie, olej canolan, ocet winny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Letnie Carpaccio z owoców pestkowych z syropem z wanilii i kremem imbirowym, Sałatka z pestkowych owoców szpinaku: najlepsza kolacja z owocami lata, oraz Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche.
Instrukcje
Aby przygotować syrop, połącz pierwsze 4 składniki w średnim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 10 minut lub do lekko syropu. Przykryć i odstawić.
Aby przygotować owoce, zetrzyj z zewnątrz morele, brzoskwinie, nektaryny i śliwki olejem, a ścięte boki owoców posypaj równomiernie 1 łyżką cukru i cynamonem.
Umieść owoce na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania. Grill 4 minuty z każdej strony lub do miękkości.
Umieść owoce na desce do krojenia; ostudzić 5 minut.
Pokrój każdy owoc na pół na 4 plasterki.
Umieść 1/2 szklanki lodów w każdej z 8 misek. Do każdej porcji dodać 8 kawałków owoców i 3 łyżki syropu.