Grillowane krótkie żeberka wołowe po koreańsku
Jeśli masz około 10 godzin i 20 minut do spędzenia w kuchni, grillowane krótkie żeberka wołowe po koreańsku mogą być wspaniałym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, który warto wypróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 5,62 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 66 g białka , 35 g tłuszczu i łącznie 717 kalorii . Jest idealny na Czwarty Lipca . Ten przepis zachwycił 24 osoby. Świetnie sprawdza się jako drogie danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni koreańskiej. Jeśli masz pod ręką olej sezamowy, sos hoisin, pastę chili i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał wynik 86% , co jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy to Galbi Tang (koreańska zupa z krótkimi żeberkami wołowymi) , niesamowite duszone krótkie żeberka wołowe i pikantne chili z krótkimi żeberkami wołowymi .
Instrukcje
Zmieszaj plasterki gruszki, wino sherry, sos sojowy, ocet ryżowy, brązowy cukier, czosnek, imbir, sos hoisin, ostrą pastę chili i olej sezamowy w blenderze na gładką masę, około 4 minut.
Ułóż krótkie żeberka w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali i całkowicie pokryj marynatą. Przykryj naczynie do pieczenia folią i włóż do lodówki, aby marynować przez 8 do 12 godzin.
Krótkie żeberka wyjmij na talerz i osusz ręcznikiem papierowym, aby usunąć nadmiar marynaty.
Rozgrzej grill zewnętrzny na średnim ogniu i lekko naoliwij ruszt.
Grilluj krótkie żeberka, aż będą twarde, gorące i lekko różowe w środku, około 4 minuty z każdej strony. Termometr z natychmiastowym odczytem umieszczony na środku powinien wskazywać 140 stopni F (60 stopni C).