Grillowane kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonym jabłkiem

Grillowane kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonym jabłkiem
Grillowane kotlety wieprzowe z Tomatillo i sosem z zielonego jabłka to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.25 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jeśli masz mielony kminek, schabowe kotlety, chipotle chiles w adobo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zdrowe i pyszne: kotlety wieprzowe z sosem Tomatillo i zielonymi jabłkami, Kotlety wieprzowe Tomahawk z Tomatillo - Green Tomato Chowchow, oraz Grillowane kotlety wieprzowe z salsą Tomatillo.

Instrukcje

1
Wymieszaj kolendrę, kminek, sól i pieprz w małej misce, następnie dodaj olej i mieszaj, aż dobrze się połączą. Mieszankę przypraw Rub całym kotlety.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Niech kotlety marynować podczas robienia sosu i przygotowania grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Gotować Tomatillo i 3 szklanki wody w 2 1/2-do 3-quart rondel, odkryte, mieszając od czasu do czasu, aż Tomatillo są po prostu miękkie, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić i schłodzić 15 minut.
3
Podczas gdy tomatillos chłodzą, rdzeń jabłka i pokroić w 1/4-calową kostkę. Pomidory Purée z pozostałymi składnikami sosu z wyjątkiem jabłek w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Przełożyć do miski i wymieszać z jabłkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Otwory wentylacyjne na dnie grilla. Węgiel lekki (od 80 do 100 brykietów) w rozruszniku kominkowym. Pozostawiając około jednej czwartej grilla bez węgla drzewnego, Bank zapalony węgiel przez resztę grilla tak, że węgle są około trzy razy wyższe po przeciwnej stronie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem nad obszarem, w którym węgle są ułożone najwyżej przez 3 do 4 sekund. Podsmaż wieprzowinę na lekko naoliwionym stojaku grillowym bezpośrednio nad najgorętszą częścią węgli, odkrytą, obracając się raz i, jeśli to konieczne, poruszając się po grillu, aby uniknąć rozbłysków, aż do dobrze zarumienionego, łącznie 10 do 12 minut. Przenieś wieprzowinę do najchłodniejszej części grilla, następnie przykryj odwróconą patelnią do pieczenia i grillem, obracając wieprzowinę raz, aż termometr włożony ukośnie do środka każdego kotleta (unikaj kości) zarejestruje 66°, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 15 minut (temperatura wzrośnie do 68°).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Rozgrzej wszystkie palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut. Podsmaż wieprzowinę na lekko naoliwionym stojaku grillowym, przykrytym pokrywką, obracając się raz, aż będzie dobrze zarumieniona, w sumie 10 do 12 minut. Wyłącz 1 palnik (środkowy palnik, jeśli są
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
i umieścić wieprzowinę nad wyłączonym palnikiem. Zmniejsz ciepło na pozostałym palniku(s) do umiarkowanego i grilluj wieprzowinę, przykrytą pokrywką, aż termometr włożony ukośnie do środka (unikaj kości) zarejestruje 66°, 12 do 16 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia i odstawić, luźno pokrytą folią, 15 minut (temperatura wzrośnie do 68°).
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Wieprzowinę pokroić z kości, następnie cienko pokroić i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KościKości
WieprzowinaWieprzowina
1
Jeśli nie jesteś w stanie grillować na zewnątrz, kotlety wieprzowe mogą być smażone na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, aż do dobrze zarumienionego, około 6 minut, a następnie przeniesione do płytkiej patelni do pieczenia i pieczone w środku rozgrzanego piekarnika 232°, bez obracania się, aż termometr zarejestruje150, 15 do 20 minut.* Dostępne na rynkach Latino i wielu supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Kotlety schabowe świetnie komponują się z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jedno wino, którego możesz spróbować, to Santan EMA Reserve Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Magazyn