Grillowane kebaby z kurczaka z sosem Romesco

Grillowane kebaby z kurczaka z sosem Romesco
Przepis Grillowany kebab z kurczaka z sosem Romesco jest gotowy w około 40 minut i zdecydowanie jest super wegańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja zawiera 352 kalorie, 4G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.19 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, bez kości, chrupiący chleb i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kebaby Wieprzowe Z Sosem Romesco, Rozmaryn Halibut Kebaby Z Sosem Romesco, oraz Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jeśli używasz drewnianych szaszłyków, mocz w zimnej wodzie co najmniej 30 minut przed użyciem. W dużej misce lub zamykanej plastikowej torbie, połączyć kurczaka, kolendra, 3 łyżki. oliwa z oliwek, sok z limonki, 2 łyżeczki. czosnek, sól, wędzona papryka i pieprz. Wrzucić do herbu, następnie marynować, schłodzone, 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka WędzonaPapryka Wędzona
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W międzyczasie umieść prażoną paprykę, orzechy, chleb, ocet, pozostałą 1 łyżkę. mielony czosnek i 1/4 szklanki oliwy z oliwek w maszynce i wirować, aż pured; sos będzie gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
OcetOcet
ChlebChleb
SOSSOS
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Rozgrzej grill gazowy lub węglowy do średniej wysokości (możesz trzymać rękę od 1 do 2 cali. powyżej ruszt do gotowania tylko 3 do 4 sekund). Wątek kurczaka na szaszłyki, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4
Skropić zieloną cebulę z pozostałą 1 łyżką. oliwa z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
5
Ułóż szaszłyki na grillu (przykryj, jeśli używasz gazu) i gotuj 4 minuty. Obróć szaszłyki, a następnie połóż zieloną cebulę na grillu. Gotuj 4 minuty, aż kurczak będzie rumiany i ugotowany, a cebula zostanie zwęglona w miejscach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Cały KurczakCały Kurczak
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Podawać na gorąco, w towarzystwie sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Bodegas Volver La Mancha Single Vineyard Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Bodegas Volver La Mancha Single Vineyard Tempranillo
Bodegas Volver La Mancha Single Vineyard Tempranillo
Intensywny fioletowy kolor. Aromaty tytoniu, lukrecji i czarnych porzeczek. Pełne z nutami tostów i dojrzałych owoców. Długie i zrównoważone wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn