Grillowana Tilapia i Salsa z Mango
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny hor d ' oeuvre? Grillowany Tilapian i Salsa Mango może być spektakularny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 431 kalorii, 35g białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. Na $3.75 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 34 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jeśli masz tilapię, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tilapia grillowana z salsą Mango, Tilapia grillowana z salsą Mango, oraz Tilapia z salsą Mango.
Instrukcje
Wymieszać oliwę z oliwek, czosnek, bazylia, czarny pieprz i sól razem w misce.
Włożyć filety tilapia do plastikowej torebki, którą można zamykać; wlać mieszaninę oliwy z oliwek na filety i zamknąć worek. Marynować w lodówce przez 1 godzinę.
Dodać salsę mieszając mango, sok z limonki, sok pomarańczowy, pieprz jalapeno, czerwona cebula, czerwona papryka, zielona papryka, pietruszka, i czarny pieprz razem w misce. Przechowywać w lodówce przez 1 godzinę, aby umożliwić smaki do mieszania.
Rozgrzej grill na świeżym powietrzu na średnim ogniu i lekko nasmaruj ruszt.
Wyjmij tilapię z marynaty, wytrząsając nadmiar oleju i owinąć każdy filet kawałkiem folii aluminiowej.
Tilapię gotować na rozgrzanym grillu, aż mięso łatwo widelcem, 3 do 4 minut na stronę. Łyżka salsy na tilapia służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Tilapię można łączyć z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Esperto Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Esperto Pinot Grigio
Błyszczący słomkowy kolor z refleksami złota. Ostry i czysty z delikatnym nosem kwiatu pomarańczy i dzikiej róży z morelą, białą brzoskwinią i skórką pomarańczową. Chrupiące, wytrawne i dobrze skomponowane ze złocistym jabłkiem i cytrusami.Cudownie wszechstronny. Doskonały jako apertif i idealne uzupełnienie lekkich przystawek, sałatek, grillowanego kurczaka i świeżych owoców morza. Ciesz się dobrze schłodzonym.