Grillowana Sałatka Rzymska z serem pleśniowym

Grillowana Sałatka Rzymska z serem pleśniowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanej sałatki rzymskiej z serem pleśniowym. Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,45 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 6G białka, oraz 39g tłuszczu. Mieszanka sardeli i 1/2 łyżeczki oleju, sól koszerna, ostry sos i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do 4 Lipca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Grillowana Sałatka Rzymsko-serowa, Grillowana Sałatka Rzymska z sosem z sera pleśniowego, oraz Grillowana Sałatka Rzymska z boczkiem i serem pleśniowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średniego poziomu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Do dressingu: w blenderze połącz sok z cytryny, ocet, kapary, sól i czosnek. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Dodaj Worcestershire, ostry sos, anchois i 1/2 szklanki oliwy z oliwek i blend do gładkiej. Smak przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Do 16 Bułek Kanapkowych12 Do 16 Bułek Kanapkowych
SardeleSardele
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
4
W razie potrzeby dodaj pozostałą oliwę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
5
W dużej misce, wrzucić 4 połówki romaine w trochę oliwy z oliwek i doprawić je solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
RomaineRomaine
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Umieść je w jednej warstwie na grillu i gotuj przez 3 minuty. Obróć i gotuj z drugiej strony przez 3 dodatkowe minuty; rzymska powinna czuć się lekko ciepła i delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Połówki przełożyć na duży talerz. Łyżka trochę opatrunku na każdym.
8
Na płaskiej powierzchni drobno posiekać resztę romainy i dodać ją do średniej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
9
Dodaj pozostały vinaigrette, odrobinę soku z cytryny i liście bazylii. Wrzucić do herbu romaine.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
VinaigretteVinaigrette
RomaineRomaine
10
Top grillowane romaine z niektórych posiekanych, ubrany romaine.
Składniki, których będziesz potrzebować
RomaineRomaine
11
Udekorować pokruszonym serem pleśniowym i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże ZiołaOpcjonalnie Czerwone Winogrona, Pokrojone Owoce Gwiaździste I Różne świeże Zioła
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia16
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn