Grillowana sałatka jarzynowa z kubańskim Mojo
Grillowana sałatka jarzynowa z kubańskim Mojo może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 137 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka sałaty rzymskiej, papryka, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowany Tri-tip z kubańskim sosem Mojo, Kotlety Wieprzowe Z Grilla Cuban Mojo, oraz Grillowane Kubańskie Miseczki Z Kurczakiem Mojo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zapal grill lub rozgrzej brojlery. Grill lub smażyć paprykę przez około 5 minut na stronie, lub aż skórki są pęcherze i zwęglone.
Przenieść paprykę do średniej miski, przykryć folią i pozostawić na parze przez 20 minut. Paprykę obieramy, rdzeniujemy i kroimy w paski o szerokości 1 cala.
Pokrój bakłażany wzdłuż, utrzymując plastry przymocowane do łodygi. Wachlarzuj je, naciskając rękami. Obficie umyć bakłażany, cebulę i cukinię z mojo, rezerwując 1 łyżkę do dressingu. Grill lub dusić warzywa przez 20 minut, lub aż bakłażan i cukinia są miękkie i cebula jest zwęglone i chrupiące przetargu. Ostrożnie obrać cebulę i pokroić w 1-calowe plastry.
W dużej misce ubij zarezerwowaną 1 łyżkę mojo z octem z czerwonego wina; powoli ubijaj oliwę do emulgowania.
Dodać rukolę i rukolę, doprawić solą i pieprzem i wymieszać.
Przełożyć zieleninę na talerz i ułożyć grillowane warzywa na wierzchu.
Udekorować liśćmi bazylii i podawać.