Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Po Tajsku
Grillowana polędwiczka wieprzowa po tajsku może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 6G tłuszczu i w sumie 256 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,62 USD za porcję. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Kilka osób naprawdę polubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis od Allrecipes wymaga płatków pieprzu, lekko kolendry, sosu rybnego i ząbków czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Najlepsza Grillowana Polędwiczka Wieprzowa-Po Memphis, Grillowana polędwiczka wieprzowa z potarciem w stylu Memphis, oraz Grillowana Karkówka Po Tajsku.
Instrukcje
Ubij cukier granulowany, ocet, sok z limonki, sos rybny, czosnek i płatki czerwonej papryki razem w misce; odstawić do podania.
Połącz Melt®, sos rybny, sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i pieprz w misce.
Połącz marynatę i wieprzowinę w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym. Szczelnie zamknij torebkę, wrzuć do pokrycia wieprzowiny i pozwól wieprzowinie marynować w lodówce do 1 godziny.
Na każdy szpikulec wpleść 2 kawałki wieprzowiny.
W przypadku grilla na węgiel drzewny: całkowicie Otwórz dolne otwory wentylacyjne grilla. Zapal duży rozrusznik kominowy wypełniony brykietami z węgla drzewnego (100 brykietów; 6 litrów). Gdy węgle są gorące, wylej je równą warstwą na grill. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj i podgrzej grill, aż będzie gorący, około 5 minut.
W przypadku grilla gazowego: Ustaw wszystkie palniki na wysoki, przykryj i podgrzej grill, aż będzie gorący, około 15 minut. (W razie potrzeby wyreguluj palniki, aby utrzymać gorący ogień.)
Wyczyść i naoliwić ruszt do gotowania.
Umieść szaszłyki na grillu i gotuj, aż mięso będzie ugotowane i lekko zwęglone na brzegach, 7 do 10 minut, przewracając szaszłyki do połowy.
Przełóż szaszłyki na półmisek i odstaw na 5 minut.
Usuń mięso ze szaszłyków, posyp liście kolendry na wierzchu i podawaj, podając sos osobno.
Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese
Polędwiczki wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Dziki koń nieokiełznany Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
![Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir]()
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.