Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Po Tajsku

Grillowana Polędwiczka Wieprzowa Po Tajsku
Grillowana polędwiczka wieprzowa po tajsku może być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 33g białka, 6G tłuszczu i w sumie 256 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,62 USD za porcję. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Czwartego Lipca. Kilka osób naprawdę polubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Ten przepis od Allrecipes wymaga płatków pieprzu, lekko kolendry, sosu rybnego i ząbków czosnku. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżką wynik 77%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Najlepsza Grillowana Polędwiczka Wieprzowa-Po Memphis, Grillowana polędwiczka wieprzowa z potarciem w stylu Memphis, oraz Grillowana Karkówka Po Tajsku.

Instrukcje

1
Ubij cukier granulowany, ocet, sok z limonki, sos rybny, czosnek i płatki czerwonej papryki razem w misce; odstawić do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Połącz Melt®, sos rybny, sos sojowy, brązowy cukier, czosnek i pieprz w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Sos RybnySos Rybny
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Połącz marynatę i wieprzowinę w dużej torbie z zamkiem błyskawicznym. Szczelnie zamknij torebkę, wrzuć do pokrycia wieprzowiny i pozwól wieprzowinie marynować w lodówce do 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Na każdy szpikulec wpleść 2 kawałki wieprzowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
W przypadku grilla na węgiel drzewny: całkowicie Otwórz dolne otwory wentylacyjne grilla. Zapal duży rozrusznik kominowy wypełniony brykietami z węgla drzewnego (100 brykietów; 6 litrów). Gdy węgle są gorące, wylej je równą warstwą na grill. Ustaw ruszt do gotowania na miejscu, przykryj i podgrzej grill, aż będzie gorący, około 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
W przypadku grilla gazowego: Ustaw wszystkie palniki na wysoki, przykryj i podgrzej grill, aż będzie gorący, około 15 minut. (W razie potrzeby wyreguluj palniki, aby utrzymać gorący ogień.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Wyczyść i naoliwić ruszt do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
7
Umieść szaszłyki na grillu i gotuj, aż mięso będzie ugotowane i lekko zwęglone na brzegach, 7 do 10 minut, przewracając szaszłyki do połowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
8
Przełóż szaszłyki na półmisek i odstaw na 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Usuń mięso ze szaszłyków, posyp liście kolendry na wierzchu i podawaj, podając sos osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe można łączyć z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwych sangiovese uzupełnia mięsiste sosy, gulasze i inne wieloskładnikowe potrawy, a pełne garbnikowe pary malbec z tłustymi kawałkami i grillem. Dziki koń nieokiełznany Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Dziki Koń Nieokiełznany Pinot Noir
Ten nieokiełznany Pinot Noir ma obfite aromaty wiśni, jeżyn i wanilii zmałe pikantne nuty. Jest bogaty w Dojrzałe owocowe smaki i giętkie garbniki, dzięki czemu dobrze komponuje się z duszonymi winem krótkimi żeberkami wołowymi, grillowanymi grzybami Portobello lub polędwicą z palonej wieprzowiny z malinową glazurą balsamiczną. Jest teraz pyszny i powinien ładnie dojrzewaćprzez następne pięć lat.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia20
Magazyn