Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym

Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym
Grecki tradycyjny Indyk z farszem z kasztanów i orzechów piniowych może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 602 kalorie, 66g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.91 za porcję. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Sprawdza się jako raczej tanie danie główne. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka mielonej wieprzowiny, rosół z kurczaka, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Grecki tradycyjny Indyk z farszem kasztanowo-orzechowym, Indyk z kasztanowym farszem, oraz Pieczony indyk z kasztanowym farszem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Zrób małe nacięcie po bokach każdego kasztana i umieść na patelni na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Zdjąć z ognia, obrać i posiekać.
4
W rondlu rozpuścić 2/3 szklanki masła i wymieszać z sokiem pomarańczowym, sokiem mandarynkowym i sokiem z cytryny. Pocierać indyka wewnątrz i na zewnątrz z mieszaniny, zastrzegając niektóre do fastrygowania. Doprawić indyka solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować mieloną wołowinę, mielona wieprzowina, i cebula, aż wołowina i wieprzowina są równomiernie brązowe i cebula jest delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni1 łyżeczka Nasion Kopru Włoskiego, 1/3 Dłoni
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Spuścić smar.
7
Wymieszać z ryżem. Wymieszać w kasztany, orzeszki piniowe, rodzynki, 1/3 szklanki masła, bulion, i brandy. Doprawić 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Kontynuuj gotowanie, aż cała ciecz zostanie wchłonięta. Nadziewamy wszystkie wgłębienia indyka mieszanką i zawiążemy na miejscu sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
KASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
8
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia, a piersi i uda luźno przykryć folią aluminiową.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
9
Wlać około 1/4 cala wody na dno patelni. Utrzymuj ten poziom wody przez cały czas gotowania. Pieczeń indyka w nagrzanym piekarniku 3 do 4 godzin, szczotkując od czasu do czasu pozostałą masłem i mieszaniną soku. Zwiększ temperaturę piekarnika do 400 stopni F (200 stopni C) podczas ostatniej godziny pieczenia i usuń folię. Gotować indyka do minimalnej temperatury wewnętrznej 180 stopni F (82 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Składniki

2(zima)2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiKASZTANY JADALNEKASZTANY JADALNE1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczakDo podania smażone ostrygi lub pokrojony w kostkę gotowany kurczak227Orzechy dowolne (posiekane)1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonysól i zmielony czarny pieprz do smakusól i zmielony czarny pieprz do smaku227Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż instant niegotowanyryż instant niegotowany1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szalotka, starta lub posiekana1 szalotka, starta lub posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana cebulaposiekana cebula596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 (12 uncji) opakowanie sera Brie1 (12 uncji) opakowanie sera Brie596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirodzynki (opcjonalnie)rodzynki (opcjonalnie)11 funt cukinii,1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisok z mandaryneksok z mandarynek5kilogramy4 do 5 małych lub 2 do 3 dużych gałązek świeżego rozmarynu, liście drobno posiekane4 do 5 małych lub 2 do 3 dużych gałązek świeżego rozmarynu, liście drobno posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia29
Magazyn