Granita Wiśniowo-Migdałowa
Granita wiśniowo-migdałowa może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 77 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, migdały, wiśnie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Lody Wiśniowe Profiteroles Z Migdałową Granitą, Granita Migdałowa, oraz Granita Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu 12 minut lub aż wiśnie będą miękkie.
Zdjąć patelnię z ognia; wymieszać z ekstraktem migdałowym.
Przenieść mieszankę wiśniową do miski. Fajne 10 minut.
Mieszankę wiśni umieścić w blenderze, dodać sok z cytryny i proces, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę przez sito do miski, naciskając tylną łyżką, aby uzyskać sok. Wyrzucić ciała stałe. Ustaw miskę w dużej misce wypełnionej lodem, aż ostygnie, od czasu do czasu mieszając.
Wlać mieszaninę do szklanego lub ceramicznego naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali. Przykryć i zamrozić do częściowego zamrożenia (około 1 godziny). Zeskrobać widelcem, zgniatając wszelkie grudki. Zamrozić, skrobanie widelcem co godzinę, dodatkowe 3 godziny i 30 minut lub do całkowitego zamrożenia.
Łyżka granity do misek; wierzch równomiernie z migdałami.