Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu

Indyk z granatem i farszem z dzikiego ryżu może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 526 kalorii, 63g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 14. 43 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Jeśli masz pod ręką pieczone kasztany, miód, tymianek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 88%, co jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Granat-Glazurowany Indyk Z Farszem Z Dzikiego Ryżu, Klon-glazurowany Indyk z farszem z dzikiego ryżu, oraz Klon-boczek glazurowany Indyk z dzikim ryżem i farszem z chleba kukurydzianego &.
Instrukcje
Połączyć dziki ryż, 3 szklanki wody i 1 łyżeczka soli w średnim garnku. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając raz. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż ryż wchłonie cały płyn, 45 do 55 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Rozłóż kasztany na blasze do pieczenia i tosty w piekarniku, aby usunąć część ich wilgoci, o 10 protokół.
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, tymianek, pikantny i pietruszka i gotować, aż cebula zmięknie, o 5 protokół. Wymieszać ugotowany ryż i prażone kasztany i doprawić solą i pieprzem.
Zdjąć z ognia i lekko ostudzić.
Usunąć szyję, podroby i nadmiar tłuszczu z indyka; wyrzucić. Spłucz indyka pod zimną wodą i osusz papierowymi ręcznikami. Doprawić jamę solą i luźno wypełnić farszem ryżowym, pozostawiając miejsce na rozszerzenie ryżu podczas gotowania.
Umieść plastry pancetta nad otworem wnęki i zabezpieczyć wykałaczkami lub szaszłykami do zamknięcia farszu. Kratownica nogi i skrzydła z kuchennym sznurkiem.
Natrzyj zewnętrzną część indyka solą i pieprzem i umieść na stojaku na patelni do pieczenia. Pieczeń, aż skóra jest złoty kolor i termometr włożony do rejestrów piersi 165 stopni F do 170 Stopni F, 2 godziny 30 minut do 3 godzin.
Przełożyć indyka na talerz i odstawić na 30 minut. W międzyczasie wlać kapiele z patelni do patelni; dodać sok z granatów i miód. Doprowadzić do duszenia na małym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko syropowaty i zmniejszona o połowę, o 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Posmaruj indyka odrobiną glazury.
Udekoruj talerz rozmarynem, w razie potrzeby i podawaj z większą ilością glazury.
Aktywne: 1 godz 10 min l razem: 4 godz 25 min l serwuje: 12 do 14