Gougères (Chrupki Serowe)
Gougères (Chrupki serowe) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 47 kalorii, 2G białka, oraz 3G tłuszczu. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 50. Udaj się do sklepu i odbierz ser gruyère, jajka, musztardę dijon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Gougeres (Francuskie Chrupki Serowe), Chrupki serowe-Gougères-wideo, oraz Francuskie Chrupki Serowe (Gougères).
Instrukcje
Rozgrzać masło i 1 szklankę wody w średnim rondlu na średnim ogniu, aż masło stopi się i mieszanina dochodzi do gotowania na wolnym ogniu.
Włącz ciepło do niskiej, dodać mąkę i energicznie mieszać, aż mieszanina utworzy kulkę, która odciąga się od boków patelni, o 1 minutę.
Dodawać jajka, po jednym na raz, energicznie mieszając po każdym. Ciasto oddziela się po każdym dodaniu; mieszaj, aż utworzy gładką pastę.
Wymieszać z serem gruyre, parmezanem, musztardą Dijon i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Upuść mieszaninę w heaping tablespoonfuls na 2 maślane blachy do pieczenia.
Piec do puffed i brązowy, o 30 protokół.
Przeciąć szczeliny po bokach, powrócić do piekarnika i obniżyć temperaturę do 35