Gotowany Roughy pomarańczowy z sosem estragonowym
Gotowany Roughy pomarańczowy z sosem estragonowym może być tylko bezglutenowe, pierwotne i pescatarian przepis, którego szukałeś. To danie główne ma 119 kalorii, 20g białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 3,93 USD za porcję. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś liść laurowy, mleko, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 77%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy obejmują Roughy pomarańczowy z estragonem i warzywami, Roughy pomarańczowy z sosem tatarskim, oraz Roughy pomarańczowy z sosem koperkowym.
Instrukcje
Na dużej patelni nieprzywierającej wymieszaj wodę, wino lub bulion, warzywa, sok z cytryny, ziarna pieprzu, liść laurowy i 1-1/2 łyżeczki estragonu. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; dodaj filety i gotuj bez przykrycia, aż ryba będzie jędrna i łatwo się łuszczy widelcem (około 8-10 minut na cal grubości fileta).
Wyjmij na ciepły półmisek do serwowania.
Odcedź 1 szklankę płynu do gotowania, włóż do rondla.
Dodaj sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się do około 1/3 szklanki.
Zdjąć z ognia. W małej misce ubij mleko i żółtko. Wymieszaj 1 łyżkę zmniejszonego płynu do mieszanki jajecznej " wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj pozostały estragon. Doprowadź do delikatnego wrzenia na małym ogniu; gotuj i mieszaj przez 1 minutę lub do zgęstnienia. Łyżka nad rybą.
Polecane wino: Pinot Noir, Wino Musujące, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Pinot Noir, wino musujące i Pinot Grigio to świetny wybór na Orange Roughy. Chociaż różne owoce morza z pewnością mogą wymagać różnych win, ogólnie rześkie, lekkie białe wino lub musujące białe wino załatwi sprawę i nie zagłuszy żadnych subtelnych smaków. Laurent-Perrier La Cuvee Brut z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.