Gotowanie świeżego kraba

Gotowanie świeżego kraba
Gotowanie świeżego kraba może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i pierwotne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 141 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 30 minut. 50 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulkę kopru włoskiego, cytrynę, gałązkę bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Spirited gotowania: Krab i sałatka cytrusowa z Verjus Vinaigrette, Świeże Roladki Krabowe, oraz Ciastka krabowe ze świeżą cytryną dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zacznij od przyrządzenia aromatyzowanego wywaru zwanego bulionem dworskim. Z grubsza posiekać pory, marchew, cebulę, kij selera i cebulę kopru włoskiego. Umieść w dużym rondlu lub garnku z czosnkiem i ziołami.
Składniki, których będziesz potrzebować
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
Koper WłoskiKoper Włoski
średnie Ciasto Dyniowe Każda)średnie Ciasto Dyniowe Każda)
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Dodać sól kamienną, pokrojoną cytrynę, ocet winny biały, anyż Gwiaździsty i wino.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Sól KamiennaSól Kamienna
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodaj 3 litry wody, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Schłodzić i przecedzić płyn do dzbanka, odrzucając warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
4
Powrót płynu do garnka i doprowadzić z powrotem do wrzenia. Dolać do kraba i gotować na wolnym ogniu przez 12 minut na kg, a następnie pozostawić do ostygnięcia w garnku, aż ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Aby przygotować kraba, połóż kraba na plecach i odkręć przednie pazury z czarnymi końcówkami. Zawierają one większość białego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Połóż kraba na plecach oczami skierowanymi ku tobie i, używając obu rąk, popchnij sześć nóg. Naciśnij dwa kciuki po obu stronach oczu i odepchnij torebkę (czyli centralną część ciała).
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
7
Na spodniej stronie widać koło szarych, pierzastych skrzeli zwanych martwymi męskimi palcami. Ważne jest, aby je zdjąć i wyrzucić. Nie należy ich jeść. Następnie, używając ciężkiego noża, przeciąć okrągłą torebkę na cztery. To eksponuje białe mięso, które można wybrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
8
Zdejmij kostki z pazurów i wybierz mięso szaszłykiem lub małym, ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
9
Umieść duże pazury na blacie i przykryj czystym ręcznikiem. Rozwal tył ciężkiego noża lub młotka, aż skorupa pęknie. Jako alternatywna metoda, umieszczenie drewnianej deski na wierzchu kraba, a następnie uderzenie deski dużym młotkiem, również działa dobrze. Obrać pękniętą skorupę, aby wyodrębnić mięso w środku. W środku znajduje się cienka kość ostrza, którą należy wyrzucić ostrożnie, jest ostra. Możesz również wypchnąć mięso za pomocą kciuków i palców, sprawdzając jednocześnie wszelkie zabłąkane kawałki skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Szalotki2 Posiekane Szalotki
KrabKrab
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Ściągnij 6 nóg. Wydobywanie mięsa z nóg jest skrzypiące, więc jeśli naprawdę nie potrzebujesz mięsa, zachowaj je na bisque.
Składniki, których będziesz potrzebować
BisqueBisque
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
11
Aby sprawdzić, czy w białym krabie nie ma już skorupy, posyp kraba metalową tacą, w której będziesz mógł usłyszeć, czy pozostała skorupa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
12
Za pomocą łyżeczki zeskrobać brązowe mięso wewnątrz głównej skorupy ciała, zarówno miękkie, jak i twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
13
Umieścić na sitku i przetrzeć do miski za pomocą tylnej drewnianej łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I OpiekanaBagietka Z Francuskiego Chleba, Pokrojona W Plasterki I Opiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Grigio, Riesling

Krab działa bardzo dobrze z Chardonnay, Pinot Grigio i Riesling. Schłodzony Krab świetnie smakuje z pinot grigio. Ciepłe kraby (zwłaszcza z masłem) można połączyć z maślanym Chardonnay lub chrupiącym owocowym Rieslingiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn