Gotowane Plastry Mandarynki
Gotowane plasterki mandarynki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 38 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 176 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz wino, sok z cytryny, mandarynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tartaletki mandarynkowo-daktylowe z maślanką bitą śmietaną i Granitą mandarynkową, Tangerine Angel Food Cake z mandarynkową glazurą, oraz Tangerine Semifreddo (Mrożony Suflet Mandarynkowy) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163° z półką w środku.
Pokroić mandarynki (w tym skórkę) w poprzek o grubości około 1/4 cala.
Usuń i wyrzuć wszelkie nasiona, a następnie ułóż mandarynki w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali, w razie potrzeby nakładając się na siebie.
Doprowadzić cukier i wodę do wrzenia w małym rondlu, mieszając od czasu do czasu, a następnie gotować na wolnym ogniu 2 minuty. Wymieszać z winem i sokiem z cytryny i powrócić na wolnym ogniu.
Połóż arkusz papieru pergaminowego bezpośrednio nad owocami, aby utrzymać zanurzenie, a następnie kłusować w piekarniku do miękkości, ale nie rozpada się, 1 do 1 1/2 godziny. Odrzuć pergamin i chłodne owoce do ogrzania lub temperatury pokojowej.
Mandarynki można gotować 3 dni wcześniej i schłodzić w syropie. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.