Gotowane filety z łososia z majonezem Rukolowym

Gotowane filety z łososia z majonezem Rukolowym
Gotowane filety z łososia z majonezem z rukoli wodnej mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 4,21 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 448 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz musztardę dijon, wino, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Gotowane Filety Z Łososia Z Majonezem Rukolowym, Gotowane Filety Z Łososia, oraz Filety Z Łososia Gotowane W Piekarniku.

Instrukcje

1
Wymieszać pierwsze 4 składniki w małej misce do wymieszania; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Połączyć 1/3 szklanki wody, wino, szalotka, pietruszka, i tymianek w dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
WodaWoda
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Umieścić filety z łososia, strona skóry w dół, w patelni; posypać solą i pieprzem. Przykryć patelnię szczelnie i dusić na średnim ogniu, aż łosoś jest ledwo nieprzezroczysty w centrum, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć z ognia; odstawić, pokryte, 5 minut.
5
Przenieść łososia do półmiska; wyrzucić mieszankę wina. Łososia przykryć folią i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny. (Majonez rukolowy i łosoś można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Rukiew WodnaRukiew Wodna
łosośłosoś
WinoWino
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Umieścić 1 filet z łososia na każdym z 6 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
7
Podawać z majonezem rukolowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
Rukiew WodnaRukiew Wodna

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia33
Magazyn