Gorący karmelizowany Dip cebulowy z boczkiem i Gruyère
Gorący karmelizowany Dip cebulowy z boczkiem i Gruyère jest bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 191 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje 68 centów za porcję. Jest idealny do Super Bowl. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, olej roślinny, ocet sherry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelizowana cebula, Gruyère i boczek, Ciepły Gruyere, boczek i karmelizowany Dip cebulowy, oraz Karmelizowana Cebula, Gruyere + Papryka Boczek Pełnoziarnista Pizza.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, cukier i sól; gotuj, mieszając od czasu do czasu, 8 minut lub aż cebula zmięknie i po prostu zacznie się złocić. Zmniejszyć ogień do średniej, i gotować, mieszając często, 20 minut lub aż cebula włączyć głęboki złoty kolor. Wymieszać w occie, skrobanie dno patelni do deglaze patelni. Gotować, często mieszając, aż ocet zmniejszy się o połowę. Wymieszaj z tymiankiem.
Boczek gotować na dużej patelni na średnim ogniu 8 do 10 minut lub do chrupkości.
Osuszyć na ręcznikach papierowych; drobno pokruszyć.
W średniej misce wymieszać ser i kolejne 3 składniki. Wymieszać z cebulą i boczkiem.
Przenieść do naczynia do pieczenia 2 szklanki.
Piec 20 minut lub do pęcherzyków mieszaniny i top jest lekko złoty.