Gorąca i kwaśna tajska zupa: Tom Yum Goong

Gorąca i kwaśna tajska zupa: Tom Yum Goong
Hot and Sour Thai Soup: Tom Yum Goong może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 187 kalorii, 29g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.78 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis od Foodnetwork ma 26 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz rosół z kurczaka, sos rybny, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Tom Yum Goong (Pikantna Tajska Zupa Krewetkowa), oraz Zupa gorąco-kwaśna.

Instrukcje

1
Wywar zagotować na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodaj trawę cytrynową, liście limonki kaffir, galangal, i chiles. Obniżyć ogień do średnio niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aby przyprawy zaparzać bulion.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Eliksir GEliksir G
GalangalGalangal
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
3
Odkryć i dodać sos rybny, cukier, i grzyby. Dusić przez 5 minut. Wrzucić krewetki i gotować przez około 8 minut, aż się różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
4
Zdjąć z ognia i dodać sok z limonki, zielonej cebuli,i kolendry. Smak soli i przypraw; powinieneś mieć równą równowagę pikantną, słoną i kwaśną. Dobrze jest powiedzieć gościom, że trawa cytrynowa i liście limonki są tylko dla smaku i należy ich unikać podczas jedzenia zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Puszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok ZachowanyPuszka) Pokrojonych W Kostkę Pomidorów Z Zielonymi Papryczkami Chilli, Sok Zachowany

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować wypracowania Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn