Goan Fish Curry
Przepis Goan Fish Curry jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest ogromnym bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Ten przepis służy 2 i kosztuje $5.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Jeśli masz kurkumę w proszku, nasiona kolendry, liście curry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 48 mówi, że trafił w sedno. Sprawdza się jako drogie danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 97%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Goan Fish Curry, Quick Goan Fish Curry, oraz Goan Wołowina Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Chilis, kokos, kolendra, kminek, kurkuma, czosnek, i imbir w młynku do przypraw lub blendera do bardzo gładkiej. Odstawić.
Rozgrzać olej w dużym rondlu z grubym dnem na dużym ogniu, aż się połysk.
Dodać liście curry i chilli i mieszać, aż rozpryskują i zwolnić ich aromat, o 15 sekund. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, ale nie rumiane, o 5 protokół.
Dodaj pastę przyprawową i mieszaj od czasu do czasu, aż uwolni aromat, a olej zacznie unosić się na wierzchu, około 5 minut.
Dodać wodę, wymieszać, zamknąć pokrywkę i doprowadzić curry do wrzenia. Po ugotowaniu sprawdź przyprawę i w razie potrzeby dodaj sól. Zmniejsz ciepło do niskiego i przesuń filety rybne, aż całkowicie zanurzą się w curry.
Niech ryby gotować delikatnie przez 5 minut bez mieszania.
Podawać natychmiast z gotowanym na parze białym ryżem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to motłoch Pinot Gris. Ma 4,9 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.