Gnocchi orzechowe z szałwiową glazurą

Gnocchi orzechowe z szałwiową glazurą
Gnocchi z orzechów laskowych z szałwią Glaze może być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 19 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 157 kalorii, 5G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka wody, mniej sodu rosół z kurczaka, ziemniaki Yukon gold i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Gnocchi w maśle szałwiowym, Szałwia-masło Gnocchi, oraz Gnocchi Z Brązowym Masłem I Szałwią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować gnocchi, połącz 1/4 szklanki wody i ziemniaków w naczyniu bezpiecznym w kuchence mikrofalowej. Okładka i kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 10 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
2
Ziemniaki odcedzić; ziemniaki rozgnieść masą ziemniaczaną. Fajne 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
3
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
4
Połącz ziemniaki, 3/4 szklanki mąki, mączkę z orzechów laskowych i kolejne 3 składniki (przez żółtko jaja); dobrze wymieszaj. 2 minuty); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około3/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Laskowych (około
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
5
Ciasto podzielić na 4 równe porcje. Uformuj każdą część w 12-calową linę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
6
Wytnij każdą linę na 20 sztuk; rzuć każdy kawałek w kulkę. Pracując z jednym kawałkiem ciasta na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), za pomocą kciuka, rozwałkuj kawałek ciasta w dół palców lekko posypanego mąką widelca (gnocchi będzie miał grzbiety z jednej strony i wcięcia z drugiej).
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
7
Umieść gnocchi na lekko posypanej mąką blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Doprowadzić 1 galon wody do wrzenia w dużym garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
9
Aby przygotować glazurę, rozpuść masło w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
10
Dodaj 1 ząbek mielonego czosnku na patelnię; gotować 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Pieprzowo-cytrynowySos Pieprzowo-cytrynowy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Dodać bulion; doprowadzić do wrzenia. Wymieszać z szałwią, 1/4 łyżeczki soli i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
(albo Zwykłe)(albo Zwykłe)
12
Zdjąć z ognia.
13
Dodaj połowę gnocchi do wrzącej wody; gotuj 3 minuty lub do końca (gnocchi wzniesie się na powierzchnię).
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
14
Wyjąć gotowane gnocchi łyżką szczelinową; umieścić w durszlaku. Powtórz procedurę z pozostałym niegotowanym gnocchi.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
15
Podawać skropione ciepłą glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn