Glazurowana gammon z sosem pietruszkowo-jabłkowym

Glazurowana gammon z sosem pietruszkowo-jabłkowym
Glazurowana gammon z pietruszką i sosem cydr wymaga ok. 6 godzin i 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 1715 kalorii, 50g białka, oraz 153g tłuszczu każdy. Na $5.98 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 126 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka goździków, drobno pokrojonej Marmolady whisky, ziaren pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 82%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gammon Szkliwiony Morelowo-Jabłkowy, Slow Cooker Cider Pulled Pork with cider Barbecue Sauce, oraz Glazurowana rzepa z szalotkami i pietruszką.

Instrukcje

1
Zamiast moczyć szynkę na noc, aby pozbyć się nadmiaru soli, postępuj zgodnie z moją metodą na skróty.Zważyć staw i obliczyć czas kłusowania, pozwalając na 25 minut na każde 450g/1lb i umieścić staw na bardzo dużej patelni. Przykryć zimną wodą i doprowadzić do wrzenia, a następnie odsączyć całą wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wlać 600 ml / 1 kufel cydru do patelni, a następnie wlać wystarczającą ilość zimnej wody, aby pokryć spoinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj cebulę, marchew, liście laurowe, łodygi pietruszki, goździki i pieprz. Doprowadzić powoli do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie przykryć i gotować bardzo delikatnie przez obliczony czas. Pozostawić spoinę do ostygnięcia w magazynie(idealna jest noc).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
4
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180C / gaz 4 / Wentylator 160C. wyciągnij złącze z kolby, a następnie odcedź kolbę i zmierz 500ml / -8°l oz. Zdejmij skórkę ze stawu i zdobądź tłuszcz w diamentowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Włożyć joint do ciężkiej puszki do pieczenia (jeśli jego wibblywobbly, podeprzeć go z wadą zgniecionej folii), zalać pozostałym cydrem i dusić w piekarniku przez 45 minut do 1 godziny, fastrygowanie często, aż zacznie brązowieć. Jeśli patelnia wyschnie, wlej trochę cydru lub wody, aby przykryć dno puszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
W międzyczasie, rozpocząć SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
7
Do rondla włożyć mleko, łodyżki pietruszki i liście laurowe, doprowadzić do wrzenia i pozostawić do zaparzenia tak długo, jak masz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
8
Wyjąć złącze z piekarnika i podnieść temperaturę do 200C / Gaz 6 / wentylator 180C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Umieść pomarańczowe połówki wokół stawu. Marmoladę roztopić, obficie posmarować całą gammon i pomarańcze, a następnie powrócić do piekarnika na 10 minut do glazury. Podnieś gammon i pomarańcze na danie do serwowania, przykryć i ogrzać podczas wykończenia sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
GammonGammon
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
10
Posypać mąkę do puszki do pieczenia i zeskrobać i wymieszać, aby wymieszać z sokami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
11
Umieść na płycie i gotuj przez kilka minut, mieszając, aby ugotować mąkę.Stopniowo wlać mierzony wywar i dobrze ubijać. Teraz dodaj naprężone mleko i zagotuj, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Przecedzić do czystego rondla, wymieszać posiekane liście pietruszki i śmietanę, następnie delikatnie podgrzać i sprawdzić przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
żółta Cebula, Obrana, Startażółta Cebula, Obrana, Starta
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
12
Wlać do ciepłego dzbanka i podawać ze stawem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia24
Magazyn