Galaretki truskawkowe i Prosecco
Strawberry & Prosecco jellies to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 160 kalorii. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 49 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przyprawę. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru, truskawek, żelatyny i prosecco. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Galaretki Clementine & prosecco, Galaretki truskawkowe, oraz Galaretki Truskawkowe.
Instrukcje
W dużym rondlu umieścić 150 ml wody z cukrem i podgrzewać delikatnie, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Dodać truskawki, doprowadzić do wrzenia, a następnie bąbelkować przez 5 minut bez mieszania, aż owoce zmiękną, a płyn będzie czerwony, pachnący i syropowaty.
Gorący syrop przecedzić przez sito do dużego dzbanka (należy uważać, aby truskawki nie przebijały się przez sito, ponieważ galaretka stanie się mętna), a następnie pozostawić do ostygnięcia na kilka minut. Ugotowane truskawki wyrzucić. Gdy syrop stygnie, namocz żelatynę w misce z zimną wodą. Gdy jest miękka, wycisnąć nadmiar wody z arkuszy żelatyny i wymieszać z syropem, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Dodatkowe truskawki podzielić między 6 x 200-250 ml fletów do szampana lub kieliszków na łodygach. Otworzyć Prosecco, krótko wymieszać z syropem truskawkowym, a następnie wlać do szklanek na truskawki. Chill overnight, then serve.