Galaretki Owocowe Żurawina Gruszka
Need a przyprawa bezglutenowa i wegetariańska? Galaretki owocowe z gruszką żurawinową mogą być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis służy 64 i kosztuje 16 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Jeśli masz masło, płynną pektynę certo, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Galaretki Owocowe, Galaretki Owocowe, oraz Galaretki Owocowe Jeżyna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spłukać patelnię wodą i wstrząsnąć do sucha. Dno linii i boki patelni z plastikową folią, dociskając do dna i narożników patelni, aby wygładzić. (Woda pomaga przylegać do folii.)
Ćwierć i rdzeń gruszki, a następnie pokroić na kawałki 1/2 cala. (Nie obierać.)
Przynieś gruszki, żurawinę, wodę, 2 3/4 szklanki cukru, masło i laskę cynamonu do wrzenia w 4-do 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanie wysokim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż żurawina pęknie i gruszki będą miękkie, około 10 minut.
Wyjąć i wyrzucić laskę cynamonu, następnie ostrożnie przenieść gorącą mieszaninę do robota kuchennego i przecier do gładkiej, około 1 minuty. (
Mieszanina będzie gruba). Przebić przez sito o średniej siatce z powrotem do tego samego garnka, naciskając na ciała stałe tylną łyżką i odrzucając ciała stałe.
Umieść talerz w zamrażarce, aby schłodzić.
Mieszanina powinna pozostać w twardym kopcu i nie działać. Jeśli mieszanina działa, kontynuować gotowanie i mieszanie i powtarzać test co 5 minut.
Wyjąć z ognia i natychmiast wlać mieszaninę do przygotowanej patelni. Delikatnie dotknij boków patelni, aby wygładzić górę i wyeliminować pęcherzyki powietrza.
Schłodzić do temperatury pokojowej, co najmniej 1 godzinę, następnie przykryć powierzchnię bezpośrednio folią i schłodzić do twardości, co najmniej 2 godziny i do 1 tygodnia.
Unmold mieszanki owoców na deskę do krojenia i usunąć folię.
Pokroić na 1-calowe kwadraty za pomocą ostrego noża. (Dla łatwiejszego cięcia, opłucz nóż gorącą wodą, a następnie osusz go między cięciami.)
Tuż przed podaniem, rozłożyć pozostały cukier filiżanki w płytkiej misce i płaszcz kwadraty ze wszystkich stron.