Galaretka Z Zielonych Pomidorów
Galaretka z zielonych pomidorów może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis służy 100 i kosztuje 9 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 41 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odebrać pomidory, papryka jalapeno, mieszanka żelatyny o smaku malinowym i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 9%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Spróbuj Galaretka Z Zielonej Herbaty Matcha, Galaretka z czerwonego lub zielonego pieprzu, oraz Blancmange bunny on green jelly grass dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć zielone pomidory, cukier, maliny, i papryka jalapeno razem w rondlu; gotować i mieszać, aż cukier się rozpuści i maliny i pomidory są podzielone, o 15 protokół.
Wyjmij rondel z ognia i wymieszaj żelatynę, aż dobrze się wymieszasz.
Wlać mieszankę pomidorowo-malinową do blendera nie więcej niż do połowy pełnego. Przykryj i przytrzymaj pokrywę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować. Puree partiami do uzyskania gładkości.
Sterylizuj słoiki i pokrywki we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj mieszankę pomidorowo-malinową do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając do 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Góra z pokrywkami i śrubami na pierścieniach.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 10 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Docisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.