Galaretka MCP Chokecherry
Galaretka MCP Chokecherry może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 96 porcji z 38 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 6 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 7 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Mieszanka masła, soku, pektyny mcp i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Galaretka Chokecherry, MCP® dżem Chokecherry, oraz Polane masło orzechowe i galaretki pączki ... z galaretką truskawkowo-rabarbarową Chia.
Instrukcje
Przynieś kanister z wrzącą wodą, do połowy pełny z wodą, aby gotować na wolnym ogniu. Słoiki umyć i przykręcić opaski w gorącej wodzie z mydłem; spłukać ciepłą wodą.
Zalać wrzącą wodą płaskimi pokrywkami w rondlu z ognia.
Odstawić w gorącej wodzie do momentu użycia.
Dobrze spuścić przed napełnieniem.
Zmiażdżyć chokecherries dokładnie, jedna warstwa na raz.
Dodać wodę i gotować na wolnym ogniu 15 min.
Umieścić 3 warstwy wilgotnej gazę lub worek galaretki w dużej misce.
Gotowe owoce wlać do gazówki. Związać gazę zamkniętą; powiesić i pozostawić kroplówkę do miski, aż kapanie przestanie. Naciśnij delikatnie. Zmierz dokładnie 3 szklanki soku na 6-lub 8-qt. rondel.
Pektynę wymieszać z sokiem w rondlu.
Dodać masło, aby zmniejszyć pienienie. Doprowadzić mieszaninę do pełnego wrzenia (wrzenia, które nie przestaje bulgotać po wymieszaniu) na dużym ogniu, stale mieszając. Wymieszać z cukrem. Powrót do pełnego wrzenia i gotować dokładnie 2 min., ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Odtłuść każdą piankę metalową łyżką.
Kadzi natychmiast do przygotowanych słoików, napełniając w granicach 1/4 cala blatów. Wytrzyj felgi słoików i nici. Pokrywa z dwuczęściowymi pokrywkami. Mocno przykręć opaski.
Słoiki umieścić na podwyższonym stojaku w puszkach. Dolna półka w puszkach. (Woda musi pokrywać słoiki o 1 do 2 cali.
W razie potrzeby dodać wrzącą wodę.) Przykryć; doprowadzić wodę do delikatnego wrzenia. Proces 5 min.
Wyjąć słoiki i umieścić pionowo na ręczniku do całkowitego ostygnięcia. Po wystygnięciu słoików sprawdź uszczelki, naciskając palcem środkowe pokrywki. (Jeśli pokrywy wracają, pokrywy nie są uszczelnione i konieczne jest chłodzenie.)