Fusilli z cukinią i Fondutą
Fusilli z cukinią i Fondutą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1001 kalorii. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz fusilli, świeżo zmielony pieprz, fontinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cukinia Fusilli, Fusilli Z Surową Cukinią, Mascarpone I Ricottą, oraz Fusilli Z Cukinią I Kozim Serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej żaroodpornej misce połącz starty ser z mlekiem. Pozostawić mieszaninę na 20 minut, a następnie odsączyć mleko, rezerwując 1/4 szklanki. Ustawić miskę z serem na rondlu z ledwo gotującej się wody lub przenieść ser na górę podwójnego kotła.
Ubijać, aż ser się rozpuści, około 5 minut.
W małej miseczce ubić żółtka i 1/4 szklanki mleka i dodać do topionego sera z masłem, ubijając. Mieszanina się oddzieli.
Dodać sól i pieprz i kontynuować ubijanie, aż sos będzie prawie gładki, o 3 minuty dłużej. Nie gotuj zbyt długo, aby mieszanina się zsiadła. Sos nie będzie całkowicie gładki.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą, osoloną wodą gotuj fusilli przez 10 minut.
Dodać cukinię i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż cukinia i makaron są tylko gotowe, o 3 minuty dłużej.
Drenaż. Wrzuć do fonduty.
Sadzenie cukinii: ponieważ cukinia jest tu gotowana, zalecamy jej wysiew jako pierwszy; w przeciwnym razie nasiona papryki stają się wylęgane wodą. Aby usunąć nasiona, pokrój cukinię na ćwiartki wzdłuż. Następnie po prostu odetnij nasiona.
Zalecenie wina: nie staraj się dopasować do bogactwa tego dania; zamiast tego wybierz kontrast. Piemonckie Nebbiolo della Langhe, pikantne, ziemiste czerwone wino z subtelnymi nutami trufli, jest tym, czego chcesz.