Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping
Placki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping to pescatarian przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Jest idealny do Super Bowl. Mieszanka skórki cytrynowej, sardeli, crème fraîche i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Podobne przepisy to Frytki z karczocha z zielonym sosem Goddess Dipping, Zielony Bogini SOS Zanurzeniowy, oraz Lizaki jagnięce z sosem z zielonej mięty i pieczonymi ziemniakami.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 4 składniki w procesorze; mieszaj do momentu, aż mieszanina zostanie dokładnie wymieszana. Przy pracy maszyny dodaj olej przez rurę zasilającą; puree, aż mieszanina będzie najbardziej gładka.
2
Dodaj crème fraîche; processuntil gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
3
Przełożyć sos do małej miseczki; doprawić solą i pieprzem. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.Rewhisk przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
1
Przesiać mąkę i 1/2 łyżeczki do herbaty do średniej miski. Dodać piwo, żółtka, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę lemonjuice, skórkę cytrynową i trzepaczkę aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z Cytryny
żółtko Jaja
Oliwa Z Oliwek
Mąka Uniwersalna
Piwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech ciasto stać w roomtemperatura co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin. Rewhisk przed kontynuowaniem.
3
Napełnij dużą miskę wodą; addremaining 1 łyżka soku z cytryny. Używając dużego noża, odetnij górną połowę 1 karczocha, a następnie odetnij wszystkie, ale 3/4 cala łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Usuwajdługie zewnętrzne liście, aż tylko 2 rzędy często zielonych liści pozostaną w środku. Używając obieraczki do warzyw, łodygę do skórki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
5
Wytnij karczochdługośćw prawo na pół. Używając noża do parowania, Wytnij kłujące dławik w środku; Odrzuć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
6
Potnij Artichoke wzdłuż na 1/4-cala-grube plastry; natychmiast umieścić w wodzie cytrynowej.Powtórz z pozostałymi karczochami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Cytryna
Woda
7
Drainartichokes.
8
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju na dużej patelni na średnim ogrzaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodaj karczochy i 1/2 szklanki wody z kranu na patelni; posypać solą i pieprzem.Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień do średniej, i gotować na wolnym ogniu, aż karczochy zmiękną i odparuje woda, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Karczoch
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
10
Zdjąć z ognia i ostudzić. DO AHEAD: Canbe wykonane 2 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
11
Linia duża blacha do pieczenia z kilkuwarstwy ręczników papierowych. Ubij białka w misce średniej do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Składa białe do ciasta, a następnie złożyć w karczochy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch
Białka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Ręczniki Papierowe
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
12
Wlać wystarczającą ilość oleju rzepakowego do większychsaucepan, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Przymocuj termometr deep-fry do boku patelni; ogrzać olej do 191°. pracując partiami, kropluj mieszaninę z łyżkami stołowymi do oleju; smażyć na złoty kolor, często obracając, około 2 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś placki na ręczniki papierowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Termometr Kuchenny
Patelnia
13
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
14
Placki przekładamy na talerz, posypujemy natką pietruszki.