Frittata Z Ziemniaków I Czerwonej Cebuli
Potato & Red Onion Frittata może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i lakto ovo wegetariański przepis serwuje 4 i kosztuje 92 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 14g białka, 22g tłuszczu i w sumie 310 kalorii. 146 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sól, jajka, pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 46%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Frittata z kiełbasą drobiową, ziemniakami i czerwoną cebulą, Boczek, Pieczona Czerwona Papryka, Cebula Frittata, oraz Karmelizowana Cebula, Czerwona Papryka I Cukinia Frittata.
Instrukcje
W 10-calowym. patelnia żaroodporna, podsmaż cebulę i rozmaryn na 1 łyżce masła do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Wyjmij z patelni i odstaw na bok. Na tej samej patelni ugotuj ziemniaki w 2 łyżkach masła do miękkości i złotego koloru.
W dużej misce ubij jajka, mleko, sól i pieprz. Dodaj mieszankę sera i cebuli. Rozpuść pozostałe masło na patelni; przechyl patelnię, aby równomiernie pokryć.
Piec w temperaturze 350° przez 8-10 minut lub do prawie zestalenia.
Na wierzch z ziemniakami; piec przez 3-5 minut lub do całkowitego zestalenia jajek.
Polecane wino: Wino Musujące
Wino musujące to moje najlepsze typy dla frittaty. Nawet jeśli nie robisz mimozy, wino musujące świetnie komponuje się z jajkami z dwóch powodów. Po pierwsze, jeśli jesz jajka na początku dnia, wino musujące ma mniej alkoholu. Po drugie, oczyszcza podniebienie, co jest ważne, ponieważ wiadomo, że żółtko pokrywa podniebienie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Ruinart Brut rosé (pół butelki). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 56 dolarów.
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.