Frittata z pieczarkami i szpinakiem z wędzoną goudą
Need a bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie danie główne? Frittata z pieczarkami i szpinakiem z wędzoną goudą może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 175 kalorii. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jajka, ser gouda i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Frittata z pieczarkami i szpinakiem z wędzoną goudą, Wędzona Gouda Frittata z zimową zielenią, oraz Szparagi, groszek i wędzona Gouda Frittatan szparagi, groszek i wędzona Gouda Frittata.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 2 protokół.
Dodać grzyby; gotować, często mieszając, 4 minuty lub aż grzyby będą miękkie.
Dodaj szpinak; przykryć i gotować 1 minutę lub tylko do czasu, aż szpinak zwiędnie.
W średniej misce, połączyć jajka, białka, 1/4 szklanki sera, sól, i pieprz; dobrze wymieszać.
Dodać mieszankę szpinaku; dobrze wymieszać.
Wlać mieszaninę do 8-calowej okrągłej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Pozostałe 1/4 szklanki sera posypać frittatą.
Piec 30 minut lub aż jajka są ustawione w centrum i ser topi.
Nuta wina: aksamitna, bogata w jagody czerwień Kalifornijska z winogron Petite Sirah pasuje do ziemistości grzybów frittata i przecina bogaty smak Gouda. Poszukaj Bogle, dużego wina w stosunkowo małej cenie, około $