Frangelico Tiramisu
Frangelico Tiramisu wymaga ok. 6 godzin i 25 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 586 kalorii, 9g białka, oraz 33g tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 89 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz herbatniki savoiardi, Likier frangelico hazlenut, prażone orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Frangelico Tiramisu, Placki owsiane Frangelico z nadzieniem z białej czekolady Frangelico, oraz Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: talerz kwadratowy 8 cali
Połącz kawę i 1 filiżankę Frangelico w dzbanku i pozostaw do ostygnięcia, jeśli kawa jest gorąca.
Białka ubić na pianę. W osobnej misce ubić żółtka i cukier z 1/4 szklanki Frangelico do napełniania.
Dodać mascarpone do żółtek i mieszaniny cukru, ubijając go dobrze wymieszać. Delikatnie złożyć spienione białka i ponownie wymieszać.
Wlać połowę mieszanki kawy i Frangelico do szerokiej płytkiej miski i wsadzić wystarczającą ilość ciasteczek Savoiardi na warstwę, około 4 na raz, do cieczy, powlekając obie strony. Potrawę tiramisu wyłożyć namoczonymi ciasteczkami Savoiardi; powinny być wilgotne, ale nie rozpadać się na kawałki (choć nie miałoby to znaczenia, gdyby tak było).
Wylej resztki płynu z procesu zanurzania na utworzoną warstwę.
Połowę masy mascarpone położyć na nasączonych ciasteczkach i rozprowadzić, aby uzyskać równomierną warstwę.
Pozostałą kawę i mieszankę Frangelico wlać z dzbana do płytkiego naczynia i zrobić kolejną, końcową warstwę Savoiardi, zanurzając jak wcześniej i nakładając warstwę na mascarpone w naczyniu.
Resztki płynu wylać na warstwę Savoiardi, a następnie przykryć końcową warstwą mascarpone. Przykryj naczynie folią i pozostaw na noc lub na co najmniej 6 godzin w lodówce.
Kiedy będziesz gotowy do podania, wyjmij tiramisu z lodówki i zdejmij folię.
Posiekane prażone orzechy laskowe wymieszać z 2 łyżeczkami kakao i posypać wierzchnią warstwą mascarpone. Następnie odkurz końcową łyżeczką proszku kakaowego, przepychając go przez sitko dla lżejszego pokrycia, nad orzechowym tiramisu.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione]()
Castello di Ama Chianti Classico San Lorenzo Gran Selezione
# 31 entuzjasta wina Top 100 2018 Czysta rubinowa czerwień. Owocowy nos z nutami wiśni i truskawek. Niektóre trzeciorzędowe wskazówki przypominają skórę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców, soczyste, intrygujące i długotrwałe. Taniny są dojrzałe i delikatne. Posmak wyraża żywą świeżość z nutami ciemnoczerwonych owoców, mokrej ziemi i drewna.