Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse

Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse
Francuski w mgnieniu oka: chilijski okoń morski z bulionem Bouillabaisse może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 676 kalorii, 21g białka, oraz 49g tłuszczu na porcję. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Jeśli masz wywar rybny, majonez, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz go zrobić. Aby wykorzystać białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Francuski W Mgnieniu Oka: Makaron Bouillabaisse, Labraks Chilijski, oraz Labraks Chilijski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę oliwy na średnim ogniu w grubym dnie, szerokim garnku z bokami na tyle wysokimi, aby pomieścić 3 szklanki płynu-używam patelni do risotto. Gdy olej jest ciepły, dodaj pokrojoną cebulę i koper włoski do garnka, a następnie dopraw solą i pieprzem. Pozostawić warzywa do potu przez 2 minuty, a następnie dodać w plasterkach czosnku. Gotować warzywa przez kolejne 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Następnie dodaj do puszki odsączonych drobnych pomidorów pokrojonych w kostkę i białe wino. Podnieść ciepło do wysokiej, i pozostawić do wina, aby zmniejszyć nieco na około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobne PomidoryDrobne Pomidory
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Dodać bulion rybny do garnka, dodać szafran i liść laurowy. Gdy wywar dojdzie do wrzenia, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i pozwól gotować na wolnym ogniu przez 10 minut. Jest to ta część procesu, od której "bouillabaisse" otrzymuje swoją nazwę: pierwsza część słowa oznacza "gotować", a druga "obniżać."Szafran zakwitnie w gotującej się cieczy i będzie stromy jak herbata w magazynie, powodując, że zmieni swój charakterystyczny kolor nagietka. Ponownie lekko doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
BouillabaisseBouillabaisse
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
SzafranSzafran
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Po 10 minut minęło, dodać w skale krewetki i małże, i mieszać je wokół w bulionie bouillabaisse. Powinny one trwać nie dłużej niż 3 minuty, aby gotować; krewetki zmienią się z szarego do koralowego koloru, a małże zostaną otwarte.
Składniki, których będziesz potrzebować
BouillabaisseBouillabaisse
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Pudełko Suszonego SpaghettiPudełko Suszonego Spaghetti
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
5
Podczas gdy zapas się gotuje, gotuj okonia morskiego. Zacznij od przyprawiania labraksa solą i pieprzem po obu stronach. Następnie przykryj dno dużej nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek-typowa patelnia wymaga około 2 łyżek stołowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
SeabassSeabass
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Rozgrzać olej na średnim ogniu, a gdy olej zacznie migotać, dodać cztery filety ryb. Gotować przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
7
Rouille z grzankami bagietki: toast bagietki, ułóż plastry w jednej warstwie na blasze do pieczenia,i uruchomić w piekarniku 350 stopni, aż wyschnie i złocisty, o 10 protokół, ale miej na nie oko!
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Do rouille, połączyć majonez, czosnek, sok z cytryny i skórki, i pieczonej czerwonej papryki w mini robocie, i doprawić solą i pieprzem. Zmiksować do przecieru i połączyć. Rouille, co tłumaczy się jako" rdza", ze względu na kolor, który tradycyjnie przybiera z szafranu i papryki, można podawać obok bouillabaisse z tymi małymi grzankami bagietkowymi—idealnymi do zanurzania i wrzucania do bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
BouillabaisseBouillabaisse
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
BagietkaBagietka
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
SzafranSzafran
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn