Four & Twenty Blackbirds ' Black Bottom Lemon Pie
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deser, więc dać cztery & dwadzieścia Blackbirds ' Black Bottom Lemon Pie spróbować. Jedna porcja zawiera 418 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 98 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, sól koszerna, śmietana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Placek Junipear Four & Twenty Blackbirds, Four & Twenty Blackbirds ' Egg ' n ' Grogg Pie, oraz Four & Twenty Blackbirds ' Green Chili Chocolate Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Uwaga: Przed przygotowaniem nadzienia i ganaszu zrobić skórkę z ciasta. Aby uzyskać instrukcje skórki, w tym wstępne przygotowanie, przejdź do bottom.To zrobić warstwę ganache, doprowadzić 1/4 szklanki ciężkiej śmietany tylko do wrzenia na średnim ogniu w rondlu o grubym dnie.
Zdjąć z ognia i wlać kawałki czekolady.
Krem obracać wokół, aby rozprowadzić i przykryć czekoladę.
Odstawić na 5 minut, a następnie delikatnie ubić, aby połączyć.
Zeskrobać ganache do schłodzonej skorupy ciasta i rozprowadzić równomiernie na dnie i w połowie boków.
Schłodzić skorupę, aby ustawić ganache podczas napełniania.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w przystawkę do łopatek połącz jajka, żółtko, cukier i sól i wymieszaj na średniej prędkości, aż będą gęste i dobrze połączone.
Wymieszać w sokach z cytryny i pomarańczy i skórki i pozostałe 1/2 szklanki śmietany i dobrze wymieszać.
Umieść skorupę ciasta wyłożoną ganache na obramowanej blasze do pieczenia.
Odcedzić nadzienie przez sito o drobnych oczkach bezpośrednio do skorupki ciasta lub odcedzić do osobnej miski, a następnie wlać do skorupki.
Piec na środkowym stojaku piekarnika przez 25 do 30 minut, obracając się o 180 stopni, gdy krawędzie zaczną się ustawiać, 15 do 20 minut przez pieczenie.
Ciasto jest gotowe, gdy krawędzie są ustawione, a środek nie jest już płynny, ale nadal dość chwiejny.
Uważaj, aby nie przesadzić lub krem może się oddzielić.
Nadzienie będzie nadal gotować i ustawiać po wyjęciu ciasta z piekarnika.
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu, 2 do 3 godzin.
Podawać lekko ciepłe, w temperaturze pokojowej lub chłodne.
Ciasto będzie przechowywać w lodówce przez 2 dni lub w temperaturze pokojowej przez 1 dzień.
W przypadku skórki: w dużej misce wymieszaj mąkę, sól i cukier.
Dodać kawałki masła i płaszcz z mieszaniny mąki za pomocą skrobaka ławki lub łopatką.
Blenderem do ciast pokroić masło w mieszankę mąki, pracując szybko, aż pozostaną głównie kawałki masła wielkości grochu (kilka większych kawałków jest w porządku; należy uważać, aby nie przesadzić).
Połącz wodę, ocet jabłkowy i lód w dużej miarce lub misce.
Posypać 2 łyżki mieszaniny wody lodowej na mieszaninie mąki, i wymieszać i pokroić w skrobaku ławce lub łopatką, aż jest w pełni włączone.
Dodaj więcej mieszaniny wody lodowej, 1 do 2 łyżki na raz, za pomocą skrobaka ławki lub rąk (lub obu) wymieszać, aż ciasto jest razem w piłkę, z niektórych suchych bitów pozostałych.
Wycisnąć i uszczypnąć opuszkami palców, aby połączyć całe ciasto, posypując suche kawałki drobnymi kroplami mieszaniny wody lodowej, jeśli to konieczne, aby połączyć.
Uformuj ciasto na płaski krążek, zawiń w plastik i przechowuj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, najlepiej przez noc, aby dać czas na złagodzenie Skórki. Zawinięte szczelnie ciasto można przechowywać w lodówce przez 3 dni lub zamrażać przez 1 miesiąc.
Wskazówki dotyczące przygotowania: zwijaj skórkę, zaciskaj ją i odpoczywaj w lodówce przez co najmniej 30 minut. Kiedy jest całkowicie schłodzony, użyj widelca, aby nakłuć dno i boki 15 do 20 razy. Ten etap, zwany dokowaniem, pomaga wyeliminować pęcherzyki powietrza, które mogą tworzyć się, gdy ciasto jest wystawione na działanie ciepła, a także zapobiega kurczeniu się skorupy.
Umieścić skórkę w zamrażarce.
Umieść stojaki piekarnika w dolnej i środkowej pozycji, umieść obramowaną blachę do pieczenia na najniższym stojaku i rozgrzej piekarnik do 218°. przygotuj 1 białko jajka zmieszane z 1 łyżeczką wody, aby umyć skórkę podczas pieczenia. Ta glazura działa nawilżająco na dno i boki skorupy, które będą narażone na wypełnienie. Nie jest to całkowicie konieczne, ale tworzy lepszy produkt końcowy.
Gdy skorupa jest zamrożona w stanie stałym (około 10 minut), wyrównaj ją szczelnie kawałkiem lub dwoma foliami aluminiowymi. Upewnij się, że karbowane krawędzie są całkowicie pokryte i nie ma przerw między folią a skórką.
Wlać ciężarki ciasta lub fasolę na patelnię i rozprowadzić je tak, aby były skoncentrowane bardziej wokół krawędzi skorupy niż w środku.
Umieść patelnię na rozgrzanej blasze do pieczenia i piecz przez 20 minut, aż zagniatane krawędzie zostaną ustawione, ale nie rumiane.
Wyjmij patelnię i blachę do pieczenia z piekarnika, wyciągnij folię i ciężary ciasta, i pozwól skorupie ostygnąć na minutę. Za pomocą pędzelka do ciast spód i boki pokryć cienką warstwą glazury z białka jaja (1 białko jajka ubite z 1 łyżeczką wody), aby zwilżyć skórkę. Powrót patelni, na blasze do pieczenia, do środkowego stojaka piekarnika i kontynuować pieczenie przez 3 więcej minut.
Wyjąć i ostudzić całkowicie przed napełnieniem.