Fondue Z Serem Szwajcarskim

Fondue Z Serem Szwajcarskim
Fondue z serem szwajcarskim może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 25 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz bagietkę, ser gruyère, świeżo zmieloną gałkę muszkatołową i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fondue Z Serem Szwajcarskim, Fondue Z Serem Szwajcarskim, oraz Fondue Z Serem Szwajcarskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W patelni do fondue o pojemności 1 1/2 do 2 litrów (żeliwo ceramiczne ognioodporne lub szkliwione porcelaną) lub metalowej patelni o ciężkim dnie na średnim ogniu, ogrzej 1 szklankę wina, aż utworzą się pęcherzyki i powoli unoszą się na powierzchnię, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W misce wymieszaj ser szwajcarski, ser gruyre, skrobię kukurydzianą i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser SzwajcarskiSer Szwajcarski
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
MusztardaMusztarda
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Do gorącego wina dodajemy masę serową, garść na raz, mieszając, aż fondue zostanie gładko stopione i zacznie bąbelkować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
WinoWino
4
Dodać kirsch i posypać fondue gałką muszkatołową i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KirschKirsch
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
5
Ustawić patelnię nad zapalonym alkoholem lub konserwowym płomieniem na paliwo stałe (jeśli patelnia jest ceramiczna, umieść dyfuzor ciepła między nim a źródłem ciepła). Dostosować ciepło tak fondue pęcherzyki bardzo powoli. Sprawdź od czasu do czasu, aby upewnić się, że fondue nie jest przypalone; jeśli jest zbyt gorące, zmniejsz lub wyłącz ciepło, a następnie wznów ogrzewanie, gdy mieszanina zacznie się ostygać.
Składniki, których będziesz potrzebować
AlkoholAlkohol
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Kostki chleba, po 1 na raz, z widelcami do fondue lub cienkimi szaszłykami (metalowymi lub drewnianymi) i obracaj fondue (często mieszaj na dnie, aby zapobiec przypaleniu); podnieś i pozwól na chwilę kapać na patelni, a następnie zjedz. Jeśli fondue staje się zbyt grube, aby łatwo zanurzyć, wymieszaj bardziej rozgrzane wino, kilka łyżek na raz. Po spożyciu fondue, zeskrobać skórkę serową z patelni, aby podzielić i zjeść; jest to uważane za specjalną ucztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki ChlebaKostki Chleba
SerSer
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia3
Magazyn