Focaccia

Focaccia
Przepis Focaccia może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 918 kalorii, 31g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz salami, majonez, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, co jest solidne. Podobne przepisy to Jak zrobić Chleb Focaccia & rozmaryn czosnek Focaccia, chleb z bazylią focaccia, jak zrobić chleb z bazylią focaccia, oraz Focaccia.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Oil 1 (11 przez 17-calowy) blacha do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wlać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Umieścić ciasto w misce i natrzeć oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Niech ciasto osiągnie temperaturę pokojową. Ciasto rozluźni się i lekko wyrośnie w misce. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej zagniataj ciasto lekko, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozwałkuj ciasto na prostokątny kształt, około 12 na 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Szczotkować nadmiar mąki i przenieść do naoliwionej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Posmarować oliwą z oliwek i odstawić na około 15 do 20 minut. Wciśnij palce do ciasta, aby uzyskać równomiernie rozmieszczone wgłębienia, posmaruj pozostałą oliwą z oliwek i posyp szarą solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
SólSól
8
Piec około 15 do 20 minut, chleb powinien być rumiany i chrupiący Na spodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do ciepłej temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
W międzyczasie połącz suszone pomidory, ocet sherry i oliwę z oliwek w blenderze. Zmiksować na gładką masę i dodać do smaku sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ocet SherryOcet Sherry
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Pokrój arkusz focaccia na pół tak, jakbyś robił 1 gigantyczną kanapkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
FocacciaFocaccia
2
Wierzch chleba posmarować majonezem, a spód sosem z suszonych pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone PomidorySuszone Pomidory
MajonezMajonez
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
ChlebChleb
3
Połóż warstwę każdego pokrojonego mięsa, a następnie warstwę provolone, a następnie warstwę pomidorów. Pomidory przyprawiamy solą i pieprzem, topujemy rukolą i układamy na wierzchu górną połowę focaccii. Twoja 1 gigantyczna kanapka może być teraz krojona na pojedyncze kanapki lub kęs wielkości kwadratów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
ProvolonProvolon
FocacciaFocaccia
PomidorPomidor
RukolaRukola
MięsoMięso
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn