Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Flank Steak Fajitas spróbować. Jedna porcja zawiera 771 kalorii, 42g białka, oraz 37 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.6 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, czosnek, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Flank Steak Fajitas, Grillowany Stek Z Flanki Fajitas, oraz Stek z flanki i Rajas Fajitas.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Aby chimichurri: w robocie kuchennym, dodać pietruszkę, kolendra, czosnek, ostra papryka, ocet, 1/2 szklanki oliwy z oliwek i sól i pieprz i zmiksować na gładką, rezerwy połowę do mżawki na fajitas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Chimichurri
Oliwa Z Oliwek
Kolendra
Papryka
Pietruszka-nać
Ocet
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
3
Włożyć pozostałą marynatę do plastikowej torebki i dodać stek. Dobrze marynować i marynować przez co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby Ziploc
4
Rozgrzej grill do średniej wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
5
Wyjąć stek z marynaty i wyrzucić marynatę. Przyprawić stek solą i pieprzem i grillować na średnim ogniu, aż do ugotowania do średnio rzadkiego, około 6 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Marynata
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6
Pozostaw stek na 10 minut, luźno pokryty folią aluminiową, przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
7
Tymczasem ciepłe tortille na grillu. Stek pokroić na cienkie plasterki. Aby służyć, umieść mięso na każdej tortilli i wierzch z pijaną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Papryka
Stek
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
8
SOS Chimichurri skropić nadzieniem i uformować w luźny fałd.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chimichurri
1
W dużej patelni saute rozgrzać 2 łyżki oleju na średnim ogniu. Po połysku dodajemy paprykę i cebulę. Przyprawić solą i pieprzem i saute aż zmiękną i karmelizowane na brzegach, o 6 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Papryka
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj piwo i przykryj. Gotować kilka minut więcej, aż papryka i cebula będą miękkie.
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Beringer Howell Mountain Bancroft Ranch Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 35 dolarów za butelkę.