Flan Z Serem Śmietankowym
Flan z serem śmietankowym może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 451 kalorii, 12g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z wanilii, jajka, odparowane mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Flan de Queso-Flan z serem śmietankowym, Flan Z Serem Śmietankowym, oraz Flan Z Serem Śmietankowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F.
Ułóż 8 (6-uncji) budyń lub deserów w piekarniku na dużej patelni. Wymieszaj cukier i wodę w małym rondlu na małym ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować bez mieszania, aż płyn stanie się głęboki złoty brąz, szczotkując boki rondla mokrą szczotką do ciast, aby zapobiec krystalizacji cukru, około 12 minut. Szybko wlać syrop do przygotowanych filiżanek.
W blenderze połącz skondensowane mleko, ser śmietankowy, jajka i wanilię. Zmiksować na gładką masę, około 30 sekund.
Przenieść do 8-filiżanki miarki lub dużej miski.
Ubij w odparowanym mleku. Krem podzielić równo między przygotowane kubki.
Przenieść patelnię do piekarnika.
Wlać wystarczającą ilość wody do patelni do pieczenia, aby dostać się do połowy boków kubków kremu.
Piec, aż boki będą mocno osadzone i tylko sam środek kremu lekko Potrząsać, gdy kubki są delikatnie wstrząśnięte, około 45 minut (kremy będą jędrne, jak ostygną).
Wyjąć kubki z patelni, przykryć szczelnie folią aluminiową i przechowywać w lodówce do ostygnięcia, co najmniej 4 godziny i do 24 godzin. Uruchom mały ostry nóż po bokach kremu. Odwróć każdą filiżankę na talerz deserowy, delikatnie potrząsając, aby uwolnić krem z filiżanek.
Sos karmelowy polać kremem.