Flan
Flan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 522 kalorie, 5G białka, oraz 33g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 10 mówi, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cynamon, żółtka, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan), Flan z guawanem i serem (Flan de Guayaba y Queso), oraz Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić karmel: przygotuj 2-kwartową okrągłą formę flan i dużą patelnię do pieczenia.
Połącz 1 szklankę cukru i 2 łyżki wody w garnku lub patelni o dużym dnie.
Umieść na średnim ogniu i gotuj, aż cukier zacznie się topić. Obracać patelnię na ogniu, aż syrop ciemnieje do średniego bursztynowego koloru, około 10 minut; nie mieszać łyżką.
Zdjąć z ognia i natychmiast dodać sok z cytryny, ponownie zawirować patelnię, aby połączyć, a następnie wlać do formy flan. Odchylić naczynie tak, aby karmel równomiernie pokrył dno i trochę do góry boki, umieścić na patelni i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F, przynieś czajnik wody do wrzenia do kąpieli wodnej i utrzymuj go w cieple.
Śmietanę, cynamon i wanilię połączyć w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić krem do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Uważaj, aby nie dopuścić do całkowitego wrzenia kremu, aby zapobiec jego rozlaniu.
W dużej misce, śmietany razem całe jajka i żółtka z pozostałym 1/2 szklanki cukru; dodać szczyptę soli.
Ubijać, aż mieszanina będzie bladożółta i gęsta. Temperuj mieszaninę jaj poprzez stopniowe ubijanie gorącej mieszanki śmietany; nie dodawaj jej zbyt szybko, bo jajka się ugotują. Przepuścić mieszaninę przez sitko do dużej miarki, aby upewnić się, że flan będzie idealnie gładka.
Wlać krem do formy pokrytej karmelem.
Aby utworzyć łaźnię wodną: wlej gorącą (nie wrzącą) wodę do patelni do pieczenia, aby dostać się do połowy strony formy; uważaj, aby nie dostać wody do kremu. Ostrożnie przełożyć do środkowego stojaka piekarnika i piec przez 30 do 45 minut, aż krem jest ledwo ustawiony i lekko się trzęsie.
Niech flan ostygnie w łaźni wodnej, a następnie przechowywać w lodówce przez co najmniej 4 godziny lub na noc.
Kiedy jesteś gotowy do podania, Uruchom nóż wokół wewnętrznej formy, aby poluzować flan.
Umieść talerz deserowy na wierzchu flan i odwrócić, aby pop go.