Filiżanki Do Sałaty Tofu Z Bazylią Tajską

Filiżanki Do Sałaty Tofu Z Bazylią Tajską
Filiżanki sałaty Tofu z bazylią tajską mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 49 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, wyjątkowo twarde tofu, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Filiżanki Do Sałaty Tofu Z Bazylią Tajską, Pikantne limonki i Herbed Tofu w filiżankach sałaty, oraz Kubki Do Sałaty Z Kurczakiem Tajskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać paprykę i ocet ryżowy i marynować przez 1 godzinę i do dnia w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
PaprykaPapryka
2
W piecu holenderskim o dużym dnie na średnim ogniu dodaj oleje roślinne i sezamowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodaj szalotki, czosnek i imbir i saute przez 10 protokół, mieszając często, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
4
Dodaj tofu przez kruszenie na małe kawałki i saute przez 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
W międzyczasie, ubić razem ostry sos, sól, sos rybny, ocet, cukier, sos sojowy i hoisin i dodać do tofu. Gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 protokół. Wyłączyć ogień i dodać posiekaną tajską bazylią. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
Bazylia TajskaBazylia Tajska
Ostry SosOstry Sos
PrzyprawyPrzyprawy
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
Sos HoisinSos Hoisin
SOSSOS
CukierCukier
SólSól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Aby służyć, łyżka mieszaniny tofu na kawałku sałaty i top z marynowanej papryki, nerkowce, szalotki, szyfonada tajskiej bazylii i kilka kropek sosu śliwkowego. Aby uzyskać więcej ciepła, dodaj kilka kropli gorącego sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śliwkowySos śliwkowy
Bazylia TajskaBazylia Tajska
Ostry SosOstry Sos
Zielona CebulaZielona Cebula
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
SałataSałata
PaprykaPapryka
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiorzechy nerkowca, grubo posiekaneorzechy nerkowca, grubo posiekane4Pakietybardzo mocne tofu, prasowane na drucianym stojaku przez co najmniej 1 godzinę i do 24bardzo mocne tofu, prasowane na drucianym stojaku przez co najmniej 1 godzinę i do 242(zima)sos rybnysos rybny4goździkiczosnek mielonyczosnek mielony3(zima)starty imbirstarty imbir1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos hoisinsos hoisin1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Azjatycki ostry sos, np. SrirachaAzjatycki ostry sos, np. Sriracha3głowysałata zielona liściasta, oczyszczona i przyciętasałata zielona liściasta, oczyszczona i przycięta12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySos śliwkowy, do serwowaniaSos śliwkowy, do serwowania2czerwona papryka, pokrojona w kostkęczerwona papryka, pokrojona w kostkę1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet winny ryżowyocet winny ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ocet winny ryżowyocet winny ryżowy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(duża tuba)(duża tuba)12Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicienko pokrojone szalotkicienko pokrojone szalotki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona2szalotka mielonaszalotka mielona2(zima)6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych6 bułek z nasionami sezamu, podzielonych1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiTajska bazylia, pokrojona w szyfonadęTajska bazylia, pokrojona w szyfonadę3556 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiTajska bazylia, posiekanaTajska bazylia, posiekana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia28
Magazyn