Filiżanki sałaty Tofu z bazylią tajską mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na $2.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 267 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. 49 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, wyjątkowo twarde tofu, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać dodatkowe firmy tofu można śledzić to danie główne z Wegańskie Ciasteczka Z Miękkim Cukrem jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 87%. Spróbuj Filiżanki Do Sałaty Tofu Z Bazylią Tajską, Pikantne limonki i Herbed Tofu w filiżankach sałaty, oraz Kubki Do Sałaty Z Kurczakiem Tajskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać paprykę i ocet ryżowy i marynować przez 1 godzinę i do dnia w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy
Papryka
2
W piecu holenderskim o dużym dnie na średnim ogniu dodaj oleje roślinne i sezamowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ziarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj szalotki, czosnek i imbir i saute przez 10 protokół, mieszając często, aby uniknąć spalania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Czosnek
Imbir
4
Dodaj tofu przez kruszenie na małe kawałki i saute przez 15 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
5
W międzyczasie, ubić razem ostry sos, sól, sos rybny, ocet, cukier, sos sojowy i hoisin i dodać do tofu. Gotować, aż sos zgęstnieje, 10 do 15 protokół. Wyłączyć ogień i dodać posiekaną tajską bazylią. Smak i dostosować przyprawy, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Rybny
Bazylia Tajska
Ostry Sos
Przyprawy
Sos Sojowy
Ocet
Sos Hoisin
SOS
Cukier
Sól
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
6
Aby służyć, łyżka mieszaniny tofu na kawałku sałaty i top z marynowanej papryki, nerkowce, szalotki, szyfonada tajskiej bazylii i kilka kropek sosu śliwkowego. Aby uzyskać więcej ciepła, dodaj kilka kropli gorącego sosu.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla tajskich. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnica Dry Creek Dry Chenin Blanc, wino z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.