Filet wołowy z burakiem i chrzanem

Filet wołowy z burakiem i chrzanem
Filet wołowy z burakiem i chrzanem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 458 kalorii, 28g białka, oraz 32G tłuszczu. Na $3.94 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, trybula i szczypiorek, ocet balsamiczny i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 77%. Podobne przepisy to Filet wołowy z karmelizowaną cebulą i śmietaną chrzanową, Pieczone Żeberko Wołowe Z Burakiem I Chrzanem, oraz Pieczeń wołowa na zimno z sałatką z buraków i kremem chrzanowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 160C / konwencjonalny 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
2
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać wołowinę i szybko smażyć ze wszystkich stron, aż ładnie się zarumienią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Przełożyć do płytkiego naczynia żaroodpornego i doprawić solą i pieprzem. (Nie myj patelni, możesz jej użyć ponownie.) Piecz przez 35-45 minut, w zależności od tego, jak dobrze lubisz gotowane mięso i grubość stawu. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
4
Tymczasem obrać szalotki, pozostawiając korzenie nienaruszone i przeciąć na pół wzdłuż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
5
Na patelni rozgrzać kolejną 1 łyżkę oliwy z oliwek, dodać szalotkę i delikatnie gotować przez 10 minut, obracając, aż zmięknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
6
Posypać cukrem i gotować przez kolejne kilka minut, następnie zdjąć z ognia i wrzucić do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CasterCukier Caster
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
7
Dodać ocet i pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, doprawić solą i pieprzem i pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Pakiet Sazon Z Kolendrą I AchiotePakiet Sazon Z Kolendrą I Achiote
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8
Rozgrzać olej roślinny o głębokości około 2,5 cm, na szerokiej patelni lub woku. Buraki cienko pokroić i rozłożyć na tacy wyłożonej papierem kuchennym. Osusz je papierem kuchennym. Sprawdź, czy olej jest wystarczająco gorący, ostrożnie upuszczając kawałek buraka, jeśli natychmiast unosi się na powierzchnię pokrytą pęcherzykami, olej jest gotowy. Plastry buraka smażyć partiami przez 2-3 minuty, aż będą zwinięte i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
9
Dobrze osuszyć na dużym talerzu wyłożonym papierem kuchennym i pozostawić do ostygnięcia.
10
Aby zrobić dressing, wymieszać wszystkie składniki w małej misce i doprawić do smaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Zimną wołowinę pokroić w cienkie plasterki za pomocą bardzo ostrego, nieuszkodzonego noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
12
Włożyć liście sałaty do miski z szalotką, dobrze wrzucić i rozłożyć na dużym półmisku. Ułóż plastry wołowiny na wierzchu liści, łyżki trochę dressing na każdym kawałku, jak idziesz. Chipsy z buraków rozsypać na naczyniu i podawać z smażonymi w piecu młodymi ziemniakami (patrz poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Nowy ZiemniakNowy Ziemniak
Buraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna KombinacjaBuraki, Czerwone, Złote Lub Chioggia Lub Dowolna Kombinacja
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
Na ImprezyNa Imprezy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn