Fiesta Chili
Fiesta Chili to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 519 kalorii, 41g białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka pomidorów w puszkach, chili w proszku, papryka jalapeno i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chili Fiesta, Fiesta Chili Mac, oraz Fiesta Chili.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (230 stopni C).
Wymieszać indyka, boczek, cebula, papryka, i papryka jalapeno w naczyniu do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, mieszając od czasu do czasu, aż indyk będzie całkowicie rumiany, a boczek będzie chrupiący, około 15 minut.
Wymieszaj fasolę, czarną fasolę, pomidory, chili w proszku, kminek, sól i pieprz cayenne razem w dużym garnku; doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do średnio-niskiej.
Wymieszać mieszaninę indyka z mieszaniną fasoli. Chili gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż fasola będzie miękka, o 40 protokół.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Chili można sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Totus Tuus Cava z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava pokazuje jasne aromaty brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej, z odrobiną lukrecji. Wino jest skoncentrowane, przyjemne w dotyku i gęste w ustach, o sypkim, kamienistym charakterze do smaku cytrusów, owoców pestkowych i anyżu. Pokazuje bogactwo i żywotność w ustach, a jasne wykończenie jest długie.