Faszerowany Indyk alla Lombarda
Faszerowany Indyk alla Lombarda może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 783 kalorie, 53g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.29 za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści szałwii, pieczone kawałki kasztana, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 67%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tacchino alla Bolognese (Turcja, styl Boloński), Makaron nadziewany, styl Sorrentine: Cannelloni alla Sorrentina, oraz Nadziewane Pierogi Z Indyka.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Butterfly otworzyć piersi indyka do 1/2-cala stałej grubości, skóry na (lub niech rzeźnik zrobić to dla ciebie). W 10-calowej do 12-calowej patelni saute rozgrzać 4 łyżki masła na średnim ogniu, aż piana ustąpi.
Dodaj prosciutto, kasztany, podroby z indyka i cebula i gotować, aż cebula będzie złoty kolor, 8 do 10 protokół.
Zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia.
Dodaj chłodną kiełbasę luganega, starty ser i jajka i dobrze wymieszaj.
Stuff indyka układając mieszaninę na całym ciele, a następnie zwijać jak galaretka. Szynkę podsmażamy pod skórą i kilkukrotnie zawiążemy całą pieczeń sznurkiem rzeźniczym.
Umieść patelnię na tyle dużą, aby ją utrzymać i natrzyj szałwią i rozmarynem.
Wlać bulion i wino na patelnię i wstawić do piekarnika. Piec 50 do 70 minut, lub do temperatury wewnętrznej 165 stopni F.
Wyjąć z piekarnika i wyjąć indyka na deskę do rzeźbienia i pozostawić na odpoczynek 10 minut.
W międzyczasie odtłuścić płyn w patelni, najlepiej odtłuszczając kubek z wylewką zaczynającą się od podstawy.
Umieścić płyn w małej patelni i doprowadzić do wrzenia. Pozostałe 2 łyżki masła wymieszać z 2 łyżkami mąki do postaci pasty i ubijać, kawałek po kawałku, aż lekko zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Pokroić indyka w 3/4-calowe plastry i podawać z sosem i może trochę