Japanese Udon with Mushroom-Soy bulion with Stir-fried Mushrooms and Cabbage (Vegan)
Japoński Udon z grzybami-bulion sojowy z pieczarkami smażonymi i kapustą (wegańskie) może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 222 kalorie, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,35 zł za porcję. 948 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz olej roślinny, grzyby woodear, mirin i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Udon Z Bulionem Grzybowym, Kapustą I Ziemniakami, Udon z bulionem grzybowym, kapustą i ziemniakami, oraz Makaron Udon z grzybami Shiitake w bulionie imbirowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć grzyby woodear i Smalce w średnim rondlu i przykryć 1 1/2 litra wody. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie zdjąć z ognia i pozostawić 10 minut, podczas gdy grzyby nawodnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Grzyby Morelowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Grzyby wyjąć łyżką szczelinową i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
3
Dodaj świeże skrawki grzybów i łodygi, botton 1-cal szalotki, ząbki czosnku, cebula, i kombu do garnka. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć do sub-gotować. Gotować przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Kombu
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Tymczasem z grzybów drzewiastych wyrywa się twarde łodygi środkowe i odrzuca. Drewno i Smalce pokroić w paski i przełożyć do małej miski. Pokrój świeże grzyby i dodaj do miski (jeśli używasz enoki, Rezerwuj osobno). Drobno pokroić Pozostałe szczyty scallion i odstawić.
Podgrzać 1 łyżka oleju roślinnego w woku lub 12-calowej patelni na dużym ogniu, aż lekko palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
8
Dodać grzyby (z wyjątkiem enoki, jeśli używasz) i smażyć, aż lekko rumiane i całkowicie miękkie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i przełożyć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
9
Dodać pozostałą łyżkę oleju i podgrzać do lekkiego palenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
10
Dodać kapustę i smażyć do miękkości i zwęglone w miejscach, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Przełożyć na talerz z grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
12
Gotuj udon we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, dodając smażone tofu do wody, gdy gotują się do ogrzania. Odcedź i podziel makaron między dwie miseczki do serwowania.
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.