Fasola Francuska Flageolet
Francuska fasola Flageolet może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Ta przystawka ma 196 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, czosnek, fasolkę flageolet i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Fasola Flageolet, Fasola Flageolet z rozmarynem i tymiankiem, oraz Fasola Flageolet ze świeżym koprem włoskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W nocy przed gotowaniem, umieścić fasolę w dużej misce i przykryć je wodą o 1 cal. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce na noc.
Następnego dnia Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
Fasolę odsączyć, dobrze spłukać i ponownie odsączyć. W dużym naczyniu żaroodpornym, takim jak Le Creuset, rozgrzej oliwę na średnim lub średnim ogniu, dodaj boczek i gotuj przez 4 do 5 minut, aż boczek zacznie brązowieć.
Dodać cebulę, koper włoski, i marchew i gotować przez 7 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, ale nie są rumiane.
Dodać czosnek i saute przez 1 do 2 Więcej minut.
Dodaj flageolets do garnka i mieszać w bulionie, liście laurowe, i rozmaryn. (Nie daj się skusić, aby dodać soli! Fasola stanie się twarda.)
Dodaj 2 szklanki wody, która powinna po prostu pokryć fasolę i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na górze pieca. Przykryć garnek szczelnie i piec w piekarniku przez 45 minut.
Zdjąć pokrywkę, wymieszać 1 łyżkę soli i 1 łyżeczkę pieprzu i włożyć garnek do piekarnika bez pokrywki. Podnieść temperaturę do 350 stopni i piec przez 30 do 45 minut. Fasola będzie bardzo delikatna, a na dnie patelni będzie tylko trochę płynu. (Jeśli fasola jest sucha, dodaj trochę więcej wody.) Wyrzucić liście laurowe i rozmaryn. Smak przypraw i podawać na gorąco.