Farfalle z kurczakiem, szparagami i pancettą
Przepis Farfalle z kurczakiem, szparagami i pancettą można zrobić w około 40 minut. To danie główne ma 1065 kalorii, 41g białka, oraz 54g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.13 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 44 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz farfalle, parmezan, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Groch, Pancetta i cytryna Farfalle, Farfalle z pancettą, orzeszkami pinii i szałwią, oraz Farfalle z kapustą Savoy, Pancettan i mozzarellą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć szparagi i pokroić na krótkie długości po przekątnej zachować końcówki oddzielnie. (Jeśli chcesz, obrać łodygi, aby nadać bardziej żywy kolor po ugotowaniu.) Gotować łodygi w osolonej wrzącej wodzie przez około 4 minuty, następnie dodać końcówki i gotować jeszcze przez 1 minutę.
Odcedzić i odświeżyć pod zimną bieżącą wodą.
Obierz cytryny ząbkowanym nożem, usuń cały biały rdzeń, a następnie pokrój na segmenty, krojąc każdą stronę kawałków membrany. Teraz pokrój segmenty na małe kawałki (wyrzuć pestki) i włóż je do miski z dowolnym sokiem. Grillować pancetta przez 3-4 minuty, aż ostry mieć oko na to, ponieważ może się łatwo spalić.
W międzyczasie ugotuj makaron w dużej ilości dobrze osolonej wrzącej wody, aż do al dente.Podczas gotowania, umieścić masło i połowę śmietany w dużej patelni i niech bańki razem na małym ogniu przez 2-3 minuty, aż zgęstnieje lekko. Dodajemy do niego kawałki cytryny i sok, kurczaka, szparagi i kilka szczypt soli. Wyłącz ogrzewanie.
Odcedzić makaron i dodać go do zawartości patelni wraz z resztą śmietany. Wrzucić dobrze, dodając czarny pieprz i gałkę muszkatołową do smaku i startego parmezanu. Wrzucić ponownie, top z pancettą i podawać natychmiast.