Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką

Estragonowy placek ziemniaczany z fasolką
Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,84 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 123g tłuszczu, oraz w sumie 1467 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka klarowanego masła, cebuli, fasolki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka ziemniaczana z fasolką i szynką, Sałatka ziemniaczana Pesto z pomidorami i fasolką, oraz Sałatka Haricots Verts.

Instrukcje

1
Ziemniaki obieramy i kroimy na 1/8 cala, najlepiej na mandolinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
2
Rozgrzać olej z pestek winogron na dużej patelni i ugotować cebulę, która zaczyna się przeświecać i mieszać z czosnkiem. Następnie dodać pokrojone ziemniaki i wymieszać, aby pokryć mieszaniną oleju i cebuli, i pozostawić do gotowania przez kilka minut. Zmniejszyć ogień i wymieszać w śmietanie. Przykryć i niech gotować powoli na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Obficie doprawić solą i pieprzem i wymieszać ze świeżym posiekanym estragonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
Zdjąć z ognia i odstawić do odpoczynku i ostygnięcia.
4
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. pył powierzchni roboczej z mąką i rozwałkować 2 arkusze ciasta francuskiego i pokroić na średnicę metalowej płyty ciasto. Uformuj 1 arkusz ciasta do naczynia i dodaj ziemniaki. Napełnij ciasto schłodzoną mieszaniną ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
5
Umieść drugi arkusz ciasta francuskiego na wierzchu naczynia ciasto, a krawędzie uszczelnić i flet.
Składniki, których będziesz potrzebować
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
6
Umyj wierzch myciem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
7
Umieść naczynie na blasze do pieczenia na blasze piekarnika i piec, aż skorupa będzie złoty kolor, o 25 protokół. Pozostawić ciasto do Ustawienia na około 10 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Batoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W CzekoladzieBatoniki Chrupiące Z Masłem Orzechowym W Czekoladzie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Na ImprezyNa Imprezy
8
Podczas gdy ciasto się przygotowuje, paruj haricots verts.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
9
Rozgrzać klarowane masło na patelni i podsmażyć czosnek. Krótko podsmażyć fasolkę czosnkiem, doprawić solą i pieprzem i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Cukru Demerara3 łyżki Cukru Demerara
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
Haricots VertsHaricots Verts
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
10
Pokrój ciasto na kliny lub kwadraty, przenieś do talerza do serwowania i ułóż kilka wierzchołków fasoli w małym bukiecie na zaostrzonym końcu klina lub kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Haricots VertsHaricots Verts
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn