Espresso Panna Cotta
Espresso Panna Cottan to bezglutenowe deser. Ten przepis służy 2. Na 1,37 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 771 kalorii, 8G białka, oraz 68 g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 3 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowaną żelatynę, cukier, natychmiastowe espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Espresso Panna Cotta, Gruszka I Espresso Panna Cotta, oraz Espresso Martini Panna Cotta.
Instrukcje
Mleko umieścić w ciężkim, małym rondlu.
Posypać żelatynę i odstawić na 5 minut, aby zmiękczyć żelatynę. Mieszaj na średnim ogniu, aż żelatyna się rozpuści, ale mleko się nie zagotuje, około 2 minut.
Dodaj śmietanę, espresso w proszku, cukier i sól. Wymieszać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, o 3 więcej minut.
Wyjąć z ognia i lekko ostudzić.
Wlać mieszaninę kremu do 2 kieliszków do martini, dzieląc równo. Przykryć i przechowywać w lodówce, mieszając co 20 minut w ciągu pierwszej godziny. Schłodzić do Ustawienia, co najmniej 6 godzin i do 2 dni.
Gdy jest gotowa do podania, użyj obieraczki do warzyw na blokach czekolady, aby stworzyć około 1 łyżkę każdej z wiórków białej i ciemnej czekolady.
Posypać wióry na każdej panna cotta i podawać.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Spalletti Chianti rezerwowy Poggio Reale z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 23 dolarów za butelkę.
Spalletti Chianti Reserve Poggio Reale
To wspaniałe wino rezerwowe, produkowane wyłącznie z posiadłości Poggio Reale, jest wdzięcznym, aksamitnym winem o charakterystycznie ziemistych aromatach Sangiovese i dojrzałych, zrównoważonych smakach owocowych zrównoważonych odrobiną dębu.