Espresso-Ciasto Orzechowe
Espresso-ciasto orzechowe to Wegetariańskie deser. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 5G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz vanillan ekstrakt, brązowy cukier, cukier granulowany, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chocolate Walnut Espresso Loaf, Klon-Orzech Espresso Torte, oraz Rondel Espresso Orzech Krówka dla podobnych receptur.
Instrukcje
8-calowa kwadratowa patelnia do pieczenia w sprayu i pył z 2 łyżeczkami mąki.
Połącz brązowy cukier, orzechy włoskie, cynamon i 1 łyżeczkę granulek espresso w małej misce.
Umieść masło w dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową. Przykryć i kuchenka mikrofalowa w wysokiej przez 1 minutę lub do roztopienia masła.
Dodać cukier granulowany, mieszając trzepaczką.
Dodać jajka; dobrze wymieszać. Wymieszać z jogurtem, wanilią, sodą oczyszczoną i solą. Lekko łyżka 1 1/3 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Dodać mąkę i 2 łyżeczki espresso w proszku, mieszając aż do wymieszania (nie przesadzić).
Połowę ciasta rozprowadzić na przygotowanej patelni i posypać połową mieszanki brązowego cukru. Dokładnie rozprowadzić pozostałą masę na brązowej mieszance cukru i posypać pozostałą mieszanką brązowego cukru.
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić przez 10 minut w patelni na stojaku z drutu.