Espresso Blackberry Macarons
Espresso Blackberry Macarons to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 30. Jedna porcja zawiera 60 kalorii, 1G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 15 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz cukierników cukier, ekstrakt waniliowy, cukier granulowany i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Makarony Espresso, Czekoladowe Makarony Espresso, oraz Czekoladowe Makarony Espresso dla podobnych receptur.
Instrukcje
Linia 2 duże blachy do pieczenia z pergaminem.
Zmiel mąkę migdałową lub migdały z cukrem cukierniczym w robocie kuchennym do sproszkowania, 30 sekund dla mąki migdałowej, około 2 minut dla migdałów. (Jeśli używasz Szlifierki, szlifuj w małych partiach.) Przesiać przez sito o średnich oczkach do miski(jeśli nie wystarczająco dobrze, aby prawie wszystkie orzechy przeszły przez sito, przemijać). Przesiać ponownie do dużej miski.
Wymieszaj razem espresso w proszku i wanilię w filiżance, aż proszek się rozpuści.
Białka ubić z solą w misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż po prostu trzymać miękkie szczyty. Ubić w granulowanym cukrze, po trochu. Zwiększ prędkość do wysokiej i bij, aż beza utrzyma sztywne, błyszczące szczyty, około 1 minuty.
Dodaj mieszankę espresso i mieszaj z małą prędkością, aż do włączenia. Złóż bezę do mieszanki migdałów za pomocą gumowej szpatułki, aż do całkowitego włączenia. (Beza będzie spuszczać powietrze i ciasto będzie luźne.)
Umieścić małe dabs ciasta pod rogach pergaminu, aby zabezpieczyć do blachy do pieczenia.
Połówkę ciasta łyżka do torebki z ciastem. Trzymając torbę pionowo tuż nad blachą do pieczenia, rurkę o szerokości 1 1/2 cala z ciasta około 1 cala od siebie, zatrzymując ciśnienie i przesuwając końcówkę na boki, aby uniknąć szczytów (ubić wszelkie szczyty mokrym palcem). Napełnij torebkę z ciastem i powtórz.
Niech makarony stoją, Odkryte, w temperaturze pokojowej, aż powstanie lekka skorupa, 20 do 30 minut.
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 149° z regałami w górnej i dolnej części.
Piec makarony, przełączanie pozycji arkuszy w połowie, aż ostry i wnętrze nie daje łatwo po delikatnym naciśnięciu, 22 do 28 minut w sumie. Ostudzić całkowicie na blasze do pieczenia (do utwardzenia DNA) na stojakach, około 30 minut. Poluzuj makarony z pergaminu za pomocą przesuniętej szpatułki (będą kruche).
Kanapkowe płaskie boki makaronów wraz z cienką warstwą galaretki.
Warstwa makaronów między arkuszami pergaminu w hermetycznym pojemniku i odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 2 godziny, aby zmiękczyć przed jedzeniem.
Czekoladowe makarony earl grey:•
Dodać 3 łyżki holenderskiego procesu kakao w proszku (najlepiej Valrhona) do mąki migdałowej lub migdałów podczas mielenia.* Pomiń instant-espresso w proszku i wanilii.* Zmiel 1 łyżeczkę herbaty Earl Grey (z 1 torebki herbaty) na drobny proszek w elektrycznym młynku do kawy / przypraw.
Makarony przed pieczeniem posypać ok.1/4 łyżeczki (reszta rezerwowa).* Napełnij czekoladowym ganache Earl Grey: Przynieś 1/2 szklanki śmietany i pozostałe 3/4 łyżeczki herbaty w proszku na wolnym ogniu w małym ciężkim rondlu.
Wyjąć z ognia i wymieszać 3 uncje drobno posiekanej słodko-gorzkiej czekolady (60% do 64% kakao, jeśli zaznaczone) i 1 łyżkę niesolonego masła, aż będzie gładka. Schłodzić, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, 20 do 30 minut.
Przenieść do zamykanej torby. Odetnij róg i rurkę, aby napełnić makarony. (Zostanie ganache.)
Dodaj 2 łyżeczki startej skórki grejpfruta do mąki migdałowej lub migdałów podczas mielenia. * Pomiń instant-espresso w proszku i wanilii.* Ubić 6 kropli czerwonego barwnika spożywczego na bezę.* Wypełnij marmoladą grejpfrutową.
Makarony kokosowo-owocowe:•
W małym ciężkim rondlu ubić 1/3 szklanki rozmrożonego przecieru z marakuji, 1/3 szklanki cukru, 3 duże żółtka i szczyptę soli.
Dodać 1/2 patyczka masła (pokrojone na kawałki). Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, ubijając, a następnie dusić, ubijając stale, aż twaróg będzie gęsty, 1 do 2 minut. Całkowicie fajne.
Przenieść do zamykanej torby. Odetnij róg i rurkę, aby napełnić makarony. (Zostanie twaróg.)
Makarony pistacjowo-kardamonowe: * 1/3 szklanki niesolonych pistacji łuskanych plus 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu na połowę mąki migdałowej lub migdałów podczas mielenia.* Pomiń instant-espresso w proszku i wanilii.* Przebić 4 krople zielonej i 3 krople żółtej barwnika spożywczego na bezę.* Napełnij dżemem morelowym.
Makarony nadziewane (o dowolnym smaku) mogą być przechowywane w szczelnym pojemniku owiniętym folią, schłodzone 2 dni lub zamrożone 1 miesiąc. Doprowadzić do temperatury pokojowej w opakowanym pojemniku (aby uniknąć kondensacji), około 1 godziny w przypadku schłodzenia lub 2 godziny w przypadku zamrożenia.